Απαγόρευση πρόσβασης στον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσόχερου καταγγέλλουν μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Λάρισας.

Σε ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρονται τα εξής:

“Την Κυριακή 22 Μαΐου , γιατροί και αλληλέγγυοι του ΚΙΦΛ βρεθήκαμε  στο Κουτσόχερο με σκοπό να επισκεφθούμε ασθενείς  και το νεογέννητο βρέφος που γνωρίζει από τις πρώτες μέρες της ζωής του τι θα πει «φιλοξενία» μαζί με την μητέρα του. Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε τον αυταρχισμό και την άρνηση των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων να μας επιτρέψουν την είσοδο , ζητώντας μάλιστα και «πιστοποίηση» !!!

Το ΚΙΦΛ  έχει κερδίσει τα δικά του «πιστοποιητικά» με την έμπρακτη αλληλεγγύη και τους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια για το καθολικό δικαίωμα της υγείας που στερούν από τα εκατομμύρια θύματα των μνημονιακών πολιτικών. Τα κατέκτησε με την παρουσία και τη δράση του από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κυνηγημένους του πολέμου και της εξαθλίωσης.

Καταγγείλαμε την κατάπτυστη συμφωνία της ΕΕ και της κυβέρνησης με την Τουρκία,  το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλεισμό χιλιάδων ανθρώπων σε γκέτο και στρατόπεδα κάτω από άθλιες συνθήκες .

Σήμερα αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες σαν φυλακισμένους και την πραγματική αλληλεγγύη σαν έγκλημα ζητώντας πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Αύριο θα έρθει η σειρά όλων , όσων θεωρούν περιττούς για την κοινωνία τους.

Απαιτούμε , οι φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό του στρατοπέδου ( Δήμος, Περιφέρεια κλπ) να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Καλούμε τα σωματεία , τις συλλογικότητες , τους πολίτες της Λάρισας να καταγγείλουν αυτές τις πολιτικές και να συντονίσουμε τη δράση μας .

Ζητούμε την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων  σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες στον αστικό ιστό, πέρα από λογικές γκετοποίησης και εγκλεισμού.

Οι κοινωνίες που ανέχονται τους φράχτες ετοιμάζουν τις εικόνες του μέλλοντος για αυτές τις ίδιες”.