Από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γιάννουλης κ. Δημ. Μπερδεκα λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία:
"Αγαπητοί συνάδελφοι
Είμαι Φυσικός με Διδακτορικό στη Θεωρητική Φυσική Στερεάς Κατάστασης. Έχω δημοσιεύσει διεθνώς πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες στη Φυσική σε κορυφαία περιοδικά διεθνούς  κύρους. Επίσης, έχω συμμετάσχει με εργασίες σε διεθνή ερευνητικά συνέδρια.
Είμαι  Διευθυντής στο Γυμνάσιο Γιάννουλης Λάρισας από τον Σεπτέμβριο του 2011. Πέρυσι το Μάρτη και για πρώτη φορά στην θητεία μου ξεκίνησε ΕΔΕ σε βάρος μου από τον Διευθυντή  Β/θμιας  Εκπ/σης Λάρισας κ. Καψάλη στην οποία, αρχικά, συμπεριέλαβε δύο καταγγελίες  α) εκπαιδευτικού που υπηρετεί στο Γυμνάσιο Γιάννουλης και β) μελών του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μου.
Όμως, φαίνεται ότι δύο μόνο καταγγελίες δεν ήταν αρκετές για τους διώκτες μου.  Ήθελαν την κεφαλή μου επί πίνακι.  Γι’ αυτό έπρεπε να σιγουρέψουν την καταδίκη μου.
Κατά τη διάρκεια της ήδη διενεργούμενης ΕΔΕ, ο κ. Καψάλης συμπεριέλαβε και τρίτη καταγγελία σε βάρος μου. Σύμφωνα με αυτή την καταγγελία, που κατατέθηκε από πατέρα μαθήτριας του σχολείου μου, είμαι επικίνδυνος ως Διευθυντής και η συμπεριφορά μου απέναντί του  ήταν συμπεριφορά νταβαντζή.
Ο καταγγέλλων πατέρας, συνελήφθη από την Ασφάλεια Λάρισας στις αρχές Σεπτέμβρη  και σήμερα βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Τριπόλεως,  κατηγορούμενος μαζί με άλλους τρείς, για α) βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος και β) σωματεμπορία κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου.
Κλήθηκα ως εγκαλούμενος στην ΕΔΕ και κατέθεσα συνολικά περί τις δεκατρείς ώρες: Φαντάζομαι πως οι εγκληματίες και υπόδικοι του κοινού ποινικού δικαίου ‘ξεμπλέκουν’ με πολύ λιγότερες ώρες ανάκρισης.
Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος φθοράς εναντίον μου, που σε πρώτη φάση, με την ΕΔΕ, κράτησε περίπου τέσσερεις μήνες. Το πόρισμα ήταν φυσικά καταδικαστικό. Όμως και η παραπεμπτική απόφαση του κ. Καψάλη, προχωρούσε ακόμη πιο πέρα, από τα έωλα συμπεράσματα του πορίσματος: συμπεριέλαβε διατυπώσεις αλλά και αποσιωπήσεις ενεργειών μου με σκοπό να προκαταληφθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Παρουσιάσθηκα να απολογηθώ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (δύο δικαστικοί λειτουργοί,  ένας Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης, δύο αιρετά μέλη) στις 28 Νοεμβρίου 2016. Εκεί  απορρίφθηκαν όλες οι κατηγορίες σε βάρος μου, αφού το Συμβούλιο με αθώωσε (4 – 1).  Μειοψήφησε ο ένας αιρετός.  Αποδείχθηκε ότι πήγαν ‘να με τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί’, μειώνοντας την αξιοπρέπειά μου την τιμή και την υπόληψή μου, ως Διευθυντή και ως ανθρώπου.
Γιατί όλα αυτά δεν συνέβαιναν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, όσο ήταν Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης ο κ. Μαργαριτόπουλος; Πως αυτά προέκυψαν από τον Φεβρουάριο του 2016 και μετά,  ήτοι από τότε που ανέλαβε Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης ο κ. Καψάλης ;
Με την αθώωσή μου, θεώρησα αυτονόητο ότι ο πόλεμος εναντίον μου θα σταματήσει και ότι θα μπορώ να ασχοληθώ απερίσπαστος πια, με τα θέματα του σχολείου, με την προσωπική μου ζωή και με την οικογένειά μου. Δυστυχώς, πολύ γρήγορα διαψεύσθηκα. Ξεκίνησε ένας νέος κύκλος από ‘καταγγελίες’ από την ίδια  εκπαιδευτικό μια εβδομάδα μετά την αθώωσή μου καθώς και πρόσφατα. Με ανυπόστατες καταγγελίες προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο σε μένα όσο και στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μέσα σε ένα ρεβανσιστικό κλίμα. Χθες το μεσημέρι σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, δήλωσα ότι ξεχνώ ότι έκανε η εν λόγω εκπ/κός εναντίον μου για να εξομαλυνθεί το κλίμα στο σχολείο. Όμως  πληροφορήθηκα ότι χθες το βράδυ και η ίδια εκπαιδευτικός, ήταν για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.. Συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ αναμοχλεύοντας θέματα που έχουν ήδη κριθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Έτσι θα εξομαλυνθεί το κλίμα στο σχολείο, με λαϊκά δικαστήρια στο σχολείο  και  φιέστες;
Είναι υποχρέωσή μου ως πολίτη και πολύ περισσότερο ως Διευθυντή, να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους. Κύριο μέλημά μου είναι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ας αναζητηθούν αλλού ψεύτες, υβριστές και συκοφάντες. Όχι στο πρόσωπό μου.
Ήδη, από τις 17 Φλεβάρη 2017 έχω καταθέσει αναφορά και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για όλες τις σε βάρος μου ενέργειες, τόσο του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, όσο και αυτών που θέλησαν να με πλήξουν ως Διευθυντή και ως άνθρωπο. 
Θα απευθυνθώ σε κάθε θεσμοθετημένο όργανο της πολιτείας και για όσα γίνονται τελευταία, όχι μόνο για την προστασία της δικής μου τιμής και υπόληψης αλλά και για την προστασία της ομαλής λειτουργίας του σχολείου.
Έχω μάθει στη ζωή μου να ζω με αξιοπρέπεια και να τιμώ τη θέση ευθύνης που μου ανέθεσε η Ελληνική Πολιτεία. Είμαι βέβαιος πως  και οι νέες προσπάθειες συκοφάντησής μου,  θα πέσουν στο κενό.
Λάρισα  8  Μαρτίου  2017.
Δ.  ΜΠΕΡΔΕΚΑΣ"