Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογο αναφέρει:

"Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων, καταδικάζοντας τους συναδέλφους Θεόδωρο Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων του 2012. Οι συνάδελφοι σύρθηκαν σε δίκη, για τις κινητοποιήσεις μας που έγιναν με αποφάσεις της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων μας, το 2012 ώστε να μην απολυθούν οι 140 εργαζόμενοι του Νομού Μαγνησίας- καθώς και εκατοντάδων συναδέλφων σ’ όλη την Ελλάδα- που είχαν μπει σε διαθεσιμότητα. Αγώνας που απέτρεψε την απόλυση, μιας και οι συνάδελφοι μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

 Έχουμε άλλο ένα κρούσμα ανοιχτής ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, σε συνέχεια άλλων προηγούμενων, με απαγορεύσεις απεργιών, δίκες και καταδίκες συνδικαλιστών, απολύσεις συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Η επικίνδυνη τοποθέτηση της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, για να δικαιολογήσει την καταδικαστική απόφαση, «ότι απαγορεύεται να κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας των Δήμων», αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των εργοδοτών για την επερχόμενη επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η τοποθέτηση αυτή και η καταδίκη, ουσιαστικά ποινικοποιούν τη απεργία ως μέσω πάλης των εργαζομένων, ξεκινώντας από έναν κλάδο και με τη δικαιολογία της «δημόσιας υγείας», που όμως με αντίστοιχα προσχήματα εύκολα επεκτείνεται σε πολλούς ακόμα κλάδους. Κυβέρνηση και δικαιοσύνη βάζουν στο απόσπασμα το δικαίωμα στην απεργία.

Στην προσπάθεια να βάλουν στο γύψο το δικαίωμά μας, να αγωνιζόμαστε, να είμαστε οργανωμένοι στα σωματεία μας και να παλεύουμε για τη ζωή μας, είτε η δικαιοσύνη, είτε η δημοτικές αρχές, είτε η κυβέρνηση, τους απαντάμε ότι τέτοιες αποφάσεις μας κάνουν πιο αποφασιστικούς  με μεγαλύτερο πείσμα να επιβάλλουμε το δίκιο μας,  κάνοντας πράξη το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».