Με πολλή χαρά και μεγάλο ενδιαφέρον  οι ομάδες μικρών κατασκηνωτών  παραλουθούν παραστάσεις κουκλοθεάτρου από το Δημοτικό  Κουκλοθίασο Τιριτόμπα και την κ. Φωτεινή Καλούδη.

«Η Κορωνοσκουφίτσα»,  μια παράσταση εμπνευσμένη από την πανδημία του νέου κορωνοϊού,  αποτελεί μεταφορά του γνωστού  παραμυθιού  του Σαρλ Περό όπου η  Κοκκινοσκουφίτσα και ο Κακός Λύκος κολλούν κορωνοϊό και το δάσος να  χρειάζεται απολύμανση!

Οι μικροί κατασκηνωτές, που παρακολούθησαν την παράσταση κατά την πρώτη εβδομάδα, διασκέδασαν με την μεταφορά της ιστορίας στη σύγχρονη πραγματικότητα, κατασκεύασαν τη δική τους μοναδική κούκλα - κορωνοσκουφίτσα και επειδή τα κατάφεραν περίφημα,  τους περίμενε και μια έκπληξη! Παγωτό χωνάκι κόντρα στο ζεστό καλοκαιράκι! Την παράσταση παρακολούθησε  και συμμετείχε διαδραστικά  η κ.  Σταυρούλα Μπαξεβάνου, Δ/ ντρια παιδικών σταθμών & εκπαιδευτικών δράσεων και συντονίστρια του προγράμματος Κατασκήνωση στην Πόλη

Εκτός  από την Κορωνοσκουφίτσα, οι μικροί κατασκηνωτές παρακολουθούν την κουκλοθεατρική παράσταση “Η Πούλια και ο Αυγερινός”, ένα παραδοσιακό και ιδιαίτερα αγαπητό παραμύθι με μουσική, τραγούδια και ενεργητική συμμετοχή των παιδιών.

Το πρόγραμμα παραστάσεων κουκλοθεάτρου βρισκεται σε εξέλιξη και θα καλύψει όλες τις δομές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”.