Ένα  μέτρο, που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων των φοιτητών της, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες κατάληψη στη γραμματεία του τμήματος, ζητώντας την κατάργησή του. 

Συγκεκριμένα, ζητούν να καταργηθεί από τον εσωτερικό κανονισμό του προγράμματος προ- πτυχιακών σπουδών του τμήματος το μέτρο που επιβάλλει τους φοιτητές να έχουν «περάσει» το 85% των μαθημάτων του δεύτερου έτους σπουδών τους για να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στο τρίτο έτος. 

«Είναι σκληρό…» καταγγέλλουν και υποστηρίζουν πως: «Εξαιτίας αυτού, πολλοί φοιτητές βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε σπουδές περισσότερων ετών από τη διάρκεια φοίτησης στο τμήμα, και αναγκασμένοι να επιμηκύνουν τον χρόνο των σπουδών τους, με βαρύ οικονομικό 3 κόστος για τις οικογένειές τους».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο μέτρο για μια Ελληνική πανεπιστημιακή σχολή μπορεί να φαντάζει «σκληρό», αλλά μπρος σε άλλα παρόμοια που διέπουν σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού, μάλλον μοιάζει να είναι λογικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο αριθμός των "αιωνίων" φοιτητών στη χώρα μας.

Χ.Ψ. (Με πληροφορίες από Ελευθερία - Λένα Κισσάβου)