Σας ενημερώνουμε μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας ΠΑΝΕΤΡΑ που πραγματοποιήθηκε στις 9/6/2019 στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών,

ότι οι Μεταφορείς Ασθενών και Τραυματιοφορείς του Π.Γ.Ν.Λάρισας αποφασίσαμε να στηρίξουμε και από την μεριά μας την κινητοποίηση  που θα  πραγματοποιηθεί από τις 18/6 - 21/6 καθημερινά σε 2ωρες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις 9:00-11:00π.μ στο προαύλιο του  νοσοκομείου .Και στη συνέχεια γενική συνέλευση.

Δυστυχώς ότι αναδείξαμε στο τελευταίο διάστημα επιβεβαιωθήκαμε πλήρως και ένα χαρακτηριστικό επίκαιρο παράδειγμα είναι να φτάνουμε μετά από ένα χρόνο υπερβολικής σωματικής και πνευματικής κόπωσης να παρακαλάμε να πάρουμε την καλοκαιρινή άδεια ( η οποία επισημαίνουμε δεν είναι για να περάσουμε καλά, αλλά για να μπορέσουμε να ξεκουράσουμε λίγο το σώμα μας ώστε να ανταπεξέλθει στον επόμενο χρόνο) και να μας δίνουν μία εβδομάδα έως 10 μέρες με την δικαιολογία πάλι ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Και να πέφτει το βάρος στην Νοσηλευτική Υπηρεσία ή οποία είναι υποχρεωμένη με το υπάρχον προσωπικό να κινηθεί. Το ερώτημα είναι κατά πόσο την λαμβάνουν υπόψιν όταν ενημερώνει εγγράφως . Εκεί φυσικά πέφτουν στην παγίδα πολλές φορές να κατηγορούν εμάς ότι βάζουμε κι εμείς το δακτυλάκι μας λαμβάνοντας αναρρωτικές άδειες ,ζητάμε μετατάξεις κ.λ.π. Δεν καταλαβαίνουν ότι εμείς δεν δίνουμε αναρρωτικές (και για να δωθούν θα υπάρχει ΛΟΓΟΣ,ή αν εννοούν κάτι άλλο να μας το καταγγείλουν), ούτε μετατάξεις.Δεν λένε την αλήθεια ότι δεν προνόησαν! (Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κωλυσιεργίας τους, γνώριζαν  από πολύ πριν ποιοι συνάδελφοι  θα πάρουν σύνταξη. Ποιά η αντίδραση;)

 Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι είναι άλλο πως κάποιος  συνάδελφος παλεύει να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες για τον εαυτό του και την οικογένειά του και είναι άλλο η υποχρέωση της υπηρεσίας να προνοεί και να καλύπτει άμεσα τα κενά που δημιουργούνται. Αυτή είναι η δουλειά τους! Γιαυτό άλλωστε πληρώνονται. Να λύνουν προβλήματα με ανθρωπιά πάνω από όλα  και να παρεμβαίνουν με δικαιοσύνη προς όλους πριν δημιουργηθούν προβλήματα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους και οι διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και το Υπουργείο Υγείας που πρέπει επιτέλους να καταργήσει τις τρίμηνες μετατάξεις,μεταθέσεις και να έχουν δέσμιους  χιλιάδες συναδέλφους. Ή κανονική μετάθεση ή τίποτα! Μόνο έτσι θα υπάρχει πραγματική εικόνα για το πόσοι δουλεύουν στα Νοσοκομεία τελικά. Και εδώ αναφερόμαστε για όλες τις ειδικότητες. Εμείς δεν κοιτάμε μόνο το τομάρι μας! Τέρμα η εικονική πραγματικότητα που μας ΄πουλάνε τόσα χρόνια. Όλοι τους, μα όλοι τους! Και πιο πολύ τα Lobby τους!

ΤΣΑΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΈΩΝ