Τις «επίμονες και ειλικρινείς» ενέργειες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη, οι οποίες συνέβαλαν ώστε να λυθεί το χρόνιο θέμα της διευθέτησης το παλαιού αιγιαλού, επιδοκιμάζουν με ευχαριστήρια επιστολή τους, τα μέλη της Επιτροπής Θιγόμενων Ιδιοκτητών Παλαιού Αιγιαλού στην περιοχή της Βελίκας.

Στην επιστολή τους, συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής: «Η Επιτροπή θιγομένων ιδιοκτητών ακινήτων του παλαιού αιγιαλού στην περιοχή Βελίκα του Δήμου Αγιάς, επιθυμεί να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά, τα όσα προσέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης για την οριστική επίλυση του ζητήματος που είχε προκύψει από τον καθορισμό των ορίων του παλαιού αιγιαλού, και να εκφράσει εκ νέου προς αυτόν την πλήρη ικανοποίησή της και τις θερμές ευχαριστίες της.   

Το πρόβλημα ταλαιπωρούσε πέραν των δύο δεκαετιών τους ιδιοκτήτες ακινήτων περιουσιών που ευρίσκονταν εντός του παλιού αιγιαλού και για το λόγο αυτό χαρακτηρίστηκαν από το Δημόσιο ως «καταπατητές», παρότι κατείχαν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας, οικοδομικές άδειες κλπ. και υπέστησαν αφάνταστη ταλαιπωρία, οικονομική αφαίμαξη και μεγάλη ψυχική οδύνη.

Η προσφυγή της Επιτροπής Θιγομένων Ιδιοκτητών προς όλους τους πολιτικούς (βουλευτές) του Ν. Λάρισας, ουδένα αποτέλεσμα είχε και οι εκατοντάδες θιγόμενοι ιδιοκτήτες, απογοητευμένοι, θεωρούσαν τους εαυτούς τους εγκαταλελειμμένους και ομήρους στην πολύ δύσκολη κατάσταση. Τελικά όμως άρκεσαν οι επίμονες και ειλικρινείς σχετικές ενέργειες του Υφυπουργού κ. Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος με σοβαρότητα, αθόρυβα ενεργώντας και παρακολουθώντας το θέμα στενά, κατόρθωσε να επιτύχει την επαναχάραξη του παλαιού αιγιαλού και να επιλύσει το σοβαρό και χρονίζον αυτό πρόβλημα οριστικά. 

Η επιτροπή των θιγομένων ιδιοκτητών, εκφράζουσα για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της και τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Υφυπουργό, του εύχεται καλή επιτυχία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 7/7/2019, θεωρώντας τον ως έναν άξιο πολιτικό, που μεριμνά ειλικρινά για τα δίκαια αιτήματα των πολιτών και γενικά ως ένα επιτυχημένο βουλευτή και υφυπουργό. Οι δε μέχρι πρότινος θιγόμενοι ιδιοκτήτες εκ του παλαιού αιγιαλού, μνήμονες των επιτυχών ενεργειών που κατέβαλε ο υφυπουργός, ας εκτιμήσουν και τιμήσουν δεόντως έναν άξιο και δοκιμασμένο υποψήφιο βουλευτή.»