"Αγρόν αγοράζετε... στις φωνές των κτηνοτρόφων , για το σημαντικό ζήτημα των βοσκοτόπων, με πονηριές όμως δεν... περπατούν τα βοσκοτόπια " επισημαίνει στην αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, θέτοντας επί χάρτου τα καίρια ερωτήματα τους, μέσω της επιστολής της Ομοσπονδίας των Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ζητά απαντήσεις στις συνέπειες που θα έχει... η υπογραφή τους στην τεχνική λύση που τους επιβάλλουν.
1) Σε περίπτωση που γίνει έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο βοσκότοπος που του έδωσε το Υπουργείο με την Τεχνική Λύση βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τις σταβλικές εγκαταστάσεις θα έχει πρόβλημα;
2) Έχουμε πολλές διαμαρτυρίες από συνάδελφους μετακινούμενους κτηνοτρόφους οι οποίοι αν και με βάση το ΦΕΚ Β 942/2015 έχουν δικαίωμα να πάρουν βοσκότοπο στα καλοκαιρινά βοσκοτόπια όπου πηγαίνουν (Δυτική Μακεδονία & Ήπειρο) και όπου εκεί υπάρχουν περισσότερα βοσκοτόπια σε σχέση με την Θεσσαλία αυτό δεν γίνεται. Το αποτέλεσμα είναι να διογκώνεται το πρόβλημα στην Θεσσαλία και αρκετοί από αυτούς να παίρνουν λιγότερη εξισωτική αποζημίωση καθώς αν τους δίνατε επιλέξιμο βοσκότοπο στα καλοκαιρινά βοσκοτόπια θα λάμβαναν περισσότερα εκτάρια από ότι στη Θεσσαλία καθώς σε αυτές τις περιοχές υπάρχει περίσσια επιλέξιμων βοσκοτόπων. Γιατί δεν εφαρμόσατε την εν λόγω απόφαση έτσι ώστε οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι να πάρουν επιλέξιμο βοσκότοπο στα καλοκαιρινά βοσκοτόπια και να ''ελαφρύνει'' λίγο η κατάσταση στην Θεσσαλία όπου έχει πρόβλημα;
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης υπογραμμίζει στο Σταύρο Αραχωβίτη και το ζήτημα των αποζημιώσεων για τον καταρροϊκό πυρετό, υπενθυμίζοντας του την παρέμβασή του όπου έλεγε : "Διορθώστε άμεσα το σφάλμα στο οποίο υπέπεσαν στελέχη του Υπουργείου σας, και προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την καταβολή των αποζημιώσεων στο 100% των απωλειών, όπως αιτούνται οι κτηνοτρόφοι που ζημιώθηκαν το 2014 από τον καταρροϊκό πυρετό στο Νομό Λάρισας».
Απαντήσεις ζητά για ακόμη μία φορά και για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2013-2014 ζητώντας από τον Υπουργό, να κλείσει τη στρόφιγγα της... καταστροφής για τον κτηνοτροφικό κόσμο, που σηκώνει στις πλάτες του τις κακές αγροτικές πολιτικές μιας κυβέρνησης που οδηγεί στοχευμένα στον αφανισμό τον πρωτογενή τομέα.

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: «Κτηνοτρόφοι - θέμα των βοσκοτόπων: "στα παλιά σας υποδήματα γράφετε" τους κτηνοτρόφους, προσπαθείτε να τους επιβάλλετε με ύπουλο τρόπο την υπογραφή και αποδοχή μιας τεχνικής λύσης που θα τους οδηγήσει στην καταστροφή, ενώ εξακολουθείτε να κωφεύετε στα αιτήματά τους περί καταβολής των αποζημιώσεών τους για τον καταρροϊκό πυρετό και την εξισωτική της περιόδου 2013-2014».
Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου, και συγκεκριμένα της από 8-1-2019 Επιστολής της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.