Τους ουτοπικούς, γραπτούς στόχους της κυβέρνησης για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, μέσα από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις σε κομβικούς τομείς , τις αποκρατικοποιήσεις και τη φορολογική συμμόρφωση που διαλαλεί βροντερά ότι θα κάνει πράξη, αναδεικνύει μέσα από την εισήγηση του για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018, ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα με επιχειρήματα για τις κινήσεις των κυβερνώντων, που μόνο φως δε δείχνουν στο τούνελ της χρόνιας κρίσης που «χτυπάει» ανελέητα τους Έλληνες πολίτες.
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αγγίξει δύο-τρία θέματα, αλλά στο σύνολο τους οι παρεμβάσεις  που ονειρεύονται, φαντάζουν ως χαμένες προσδοκίες, έχοντας ως τρανταχτό  παράδειγμα  το κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων (σχεδόν δύο χρόνια χρειάστηκε ο ΟΣΕ...), ή το κομμάτι των διαρθρωτικών παρεμβάσεων με αναπτυξιακή προοπτική, για να μην πω για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους που μου μοιάζει σαν το γιοφύρι της Άρτας... όπως και οι εξαγγελίες σας εδώ και τρία χρόνια περί ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας, που έμεινε στα λόγια σας....» αναφέρει ο Γιώργος Κατσιαντώνης.
Μάλιστα τονίζει ότι στο ίδιο το προσχέδιο, η επαλήθευση των εκτιμήσεων βρίσκεται στον «αέρα», αφού δεν είναι δεδομένη αλλά εξαρτώμενη από την ομαλή πρόοδο του προγράμματος στήριξης, την ομαλή επιστροφή της Χώρας στη χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές, από την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.
Επιπλέον φαίνεται πως η «βαριά ομίχλη» που καλύπτει το δρόμο της ανάπτυξης για την Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνει και το ΔΝΤ μέσα από πρόσφατα δημοσιεύματα, αναφέρει ο Βουλευτής Λάρισας, ρίχνει «μαύρο» στις προβλέψεις για κενό ύψους 1,3% στο στόχο του ΑΕΠ. Γεγονός που σε χρήματα μεταφράζεται σε 2,4 δις ευρώ απώλειες, πράγμα που ακυρώνει τον όποιο στόχο για ανάπτυξη και ανακούφιση των πολιτών.
Επιπρόσθετα τονίζει πως σε μια άκρως αγροτοκτηνοτροφική χώρα που αποτελεί  «ατσάλινο» στήριγμα σε μια υπό κατάρρευση χώρα, θα έπρεπε να δίνονται ευκαιρίες για ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, και όχι «χτυπήματα» αφανισμού, που στην πράξη φαίνονται από το αρνητικό πρόσημο που καταγράφεται στον αριθμό των απασχολουμένων για το πρώτο εξάμηνο του 2017 (-0,9% σε ετήσια βάση)
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζητά μέσα από την εισήγηση του, και με βάση τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν με την έκδοση ομολόγου σταθερού επιτοκίου και τις πρόσφατες του Eurogroup, περί παροχής έμμεσης εγγύησης από τους Ευρωπαίους Εταίρους προς το Ελληνικό Δημόσιο για απρόσκοπτη έξοδό του στις αγορές.
Για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις όμως επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει δράση συναίνεσης από όλα τα κόμματα, με αποφάσεις και παρεμβάσεις άμεσες και βαθιές που θα χτυπήσουν στο «κόκκαλο» της κρίσης.
Ως πρώην Βουλευτής στο New Hampshire των ΗΠΑ, ο Γιώργος Κατσαντώνης που βίωσε στο πετσί του τη διαδρομή μιας αναπτυσσόμενης χώρας, επισημαίνει πως μόνο αν δοθούν  κίνητρα σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, και όχι με τη φορομπηχτική πολιτική που «βουλιάζει» την Ελλάδα στη φτώχεια και την απελπισία, τότε και μόνο τότε η χώρα μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Το παράδειγμα επιχειρηματία στις ΗΠΑ που στα 1000 ευρώ κέρδη, ο φόρος των 400 ευρώ που του αναλογεί, του δίνει την ευκαιρία η Πολιτεία να μην τον πληρώσει, αλλά να τον επενδύσει σε θέσεις εργασίας η στην αύξηση της παραγωγικότητας μέσα από νέες δομές, είναι ότι πιο χαρακτηριστικό αναφέρει ο Γιώργος Κατσιαντώνης, για να το μυήσει στην πράξη η κουρασμένη κοινωνία της χώρας μας.
Μόνο έτσι τονίζει θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να διασφαλιστούν οι προσδοκώμενες επενδύσεις, να λυθεί το θέμα της ανεργίας, να κοιτάξει η χώρα μας μπροστά με αισιοδοξία..
«Θέλει αρετή και τόλμη, όχι μόνο η ελευθερία, αλλά και η διάθεση για παρεμβατικές πράξεις εξόδου της χώρας μας από τη δυναστεία των μνημονίων και της κρίσης που τρώει τις σάρκες των Ελλήνων» τονίζει στους κυβερνώντες ο Βουλευτής Λάρισας από τους οποίους ζητά να διαψεύσουν τις διαπιστώσεις του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους, που όπως αναφέρει στην Έκθεσή του: « το προσχέδιο ακολουθεί την πεπατημένη μιας τεχνητής αισιοδοξίας σε δύσκολους καιρούς. Αυτό δεν είναι οπωσδήποτε κακό αν επηρεάζει θετικά και με μη αντικρουόμενα μέτρα την ψυχολογία των ατόμων και, επομένως, το οικονομικό κλίμα, αρκεί να μη συνυφαίνεται με ψευδαισθήσεις για όσα μας περιμένουν».