Τη ραγδαία έξαρση της ποικιλότροπης παραβατικότητας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και καταστρέφει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, επισημαίνει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης.
Αναφερόμενος σε πρόσφατα γεγονότα εγκληματικών ενεργειών, ο Βουλευτής Λάρισας, όπως οι βανδαλισμοί των ιστορικών κέντρων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης από τους "γνωστούς- άγνωστους", αλλά και στις καθημερινές σχεδόν ληστείες και κλοπές, με θύματα αθώους πολίτες, ζητά από τον Νίκο Τόσκα να δώσει το "πράσινο φως" στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη εφαρμογή του Νόμου, προκειμένου να "θεραπευτεί" η "βαριά" εγκληματικότητα στη χώρα μας.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης αναφέρεται και στην αδικαιολόγητη  "παθητική-αμυντική" στάση της ΕΛ. ΑΣ, σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπισης της παραβατικότητας, όπως ο πρόσφατος προπηλακισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης αλλά και ο βανδαλισμός της Ελληνικής Σημαίας από ομάδες ταραξιών, αλλά και στο φαινόμενο των συμμοριών, και "εισαγόμενων" κακοποιών που δρουν απροκάλυπτα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των περιουσιών τους.