Την ανακολουθία λόγων και έργων των κυβερνώντων αλλά και την επιδείνωση των σοβαρότατων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η ίδια η Κυβέρνηση σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και επιχειρήσεις, ανέδειξε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
 «Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά πως υπάρχουν αρκετοί  συνάδερφοι, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που παθαίνουν αλλεργία ακούγοντας τις λέξεις επιχειρηματικότητα και επενδύσεις. Όμως δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, μιας και από αντιεξουσιαστές τα προηγούμενα χρόνια, έχουν μετατραπεί σε εξουσιολάγνους.
Πολέμησαν την εξουσία μαζί με τον σημερινό Πρωθυπουργό, όπως ακριβώς πολεμούσαν κάθε επένδυση που σχεδιαζόταν στη χώρα, κάθε νομοσχέδιο που απελευθέρωνε την αγορά εργασίας και ενίσχυε τον ανταγωνισμό, κάθε προσπάθεια για τόνωση της επιχειρηματικότητας.
Δεν πέρασαν παρά δυο μόλις χρόνια, και βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να επισκέπτεται χώρους εργασίας, και να μιλάει με λέξεις, μέχρι πρότινος απαγορευμένες.
Επισκέφτηκε την εταιρεία “Παπαστράτος” για να μιλήσει για την αγαστή σχέση της επιχειρηματικότητας με τους εργαζομένους!
Πότε ακριβώς το αντιλήφθηκε;
Και αφού το αντιλήφθηκε πως είναι δυνατόν να ανάβει “πράσινο φως” για το σημερινό νομοσχέδιο, που στραγγαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα;
Επισκέφτηκε και την “Apivita” ο κ. Τσίπρας και δήλωσε πως πρόκειται για μια επιτυχημένη επιχείρηση, γιατί δεν έχει ως αυτοσκοπό το κέρδος!
Δηλαδή;
Ποιος ο σκοπός της επιχείρησης;
Η διάσωση του πλανήτη ή η υποψηφιότητα για κάποιο βραβείο τέχνης;
Ο κ. Πρωθυπουργός, στην προσπάθεια του να ισορροπήσει στο τεντωμένο σχοινί των ιδεοληψιών του από τη μια, και του ανοίγματός του στον χώρο του κέντρου από την άλλη, δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει τα πιο απίθανα πράγματα, ξεχνώντας πως δεν μιλάει ως κάποιος απλός παρατηρητής, μα ως ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Και έκανε και κάτι τραγικότερο.
Ή “ξέχασε” ή δεν ήταν ενημερωμένος πως η εν λόγω εταιρεία «κατάφερε» τελικά να πωληθεί σε ξένο όμιλο, εξαιτίας των ταμειακών προβλημάτων που της δημιουργήθηκαν, μετά την επιβολή των capital controls στη χώρα.
 Μετά δηλαδή την περήφανη διαπραγμάτευση της “πρώτης φορά αριστερά”, για την οποία φέρει εξ ολοκλήρου ο ίδιος την ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής.
«Πως κλείνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τις πληγές που άνοιξε η καταστροφική πολιτική των τελευταίων δυο ετών;
Τι απαντά στους συνταξιούχους, που μέχρι του χρόνου θα εισπράττουν  9 αντί για 12 συντάξεις;
Στους εργαζομένους, που βλέπουν τον ελάχιστο μισθό τους να εξαερώνεται, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου και της ταυτόχρονης αύξησης άμεσων και έμμεσων φόρων;
Τι έχει να πει στους νέους, που πλέον δουλεύουν εκ περιτροπής και πληρώνονται με τον ίδιο τρόπο;
Τι έχει να πει για την αδήλωτη εργασία ;
Τι λέει για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων;
Υποσχέθηκε την γενιά των εργαζομένων των 750 ευρώ και αντ’ αυτού δημιούργησε την γενιά  των 360 ευρώ.
 Υποσχέθηκε 13η σύνταξη και δημιούργησε την γενιά συνταξιούχων των «185 ευρώ». 
Δεν είναι εδώ και ο κ. Φλαμπουράρης για να εξηγήσει στην Βουλή  γιατί δεν αξιοποιήσατε το πακέτο Γιουνκέρ…
Να πει στον κόσμο, πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν και πόσοι μισθοί αντίστοιχα, επειδή εσείς και η κυβέρνηση σας δεν είστε ικανοί να σχεδιάσετε ένα… business plan!
Γιατί αυξάνετε τις εισφορές ;
Ποιος ευθύνεται για την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει;
Εξηγείστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, γιατί με το παρόν νομοσχέδιο περικόπτονται κι άλλο οι επικουρικές συντάξεις;
Εξηγείστε, γιατί δεν ξεκίνησε ο συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών με βάσει το εισόδημα του 2016;
 Γιατί επιβάλατε από 1/1/19 νέες εξοντωτικές εισφορές – πάνω στις ήδη εξοντωτικές εισφορές του τρίτου μνημονίου – σε ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους, μιας και από 1/1/18 αλλάξατε τη βάση υπολογισμού των εισφορών, γεγονός που θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων;», τόνισε ο κ. Κέλλας.
 «Δεν μπορείτε να αποφύγετε ούτε τα νούμερα, ούτε την πραγματικότητα.
Το μόνο που μπορείτε να κάνετε με επιτυχία, είναι αλήθεια, είναι να ξεθάψετε και τα τελευταία φαντάσματα του εμφυλίου, μήπως και σωθείτε», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.