Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, κατέθεσε με συναδέλφους του, - με πρώτο υπογράφοντα τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη, - ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Τα τραγικά λάθη της Κυβέρνησης, στη συμφωνία με τη Νότια Αφρική, για την προστασία της φέτας και την προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών που επιχειρείται».
Οι 43 βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για “φιάσκο” της Κυβέρνησης στη συμφωνία που υπέγραψε με τη Νότια Αφρική, καθώς στην ουσία μένει απροστάτευτη η φέτα, εξαιτίας της εξοργιστικής καθυστέρησής του Υπουργείου να ασχοληθεί με το θέμα αλλά και την πρωτοφανή ολιγωρία που επέδειξε στις διαπραγματεύσεις.
«Η σημερινή Κυβέρνηση, έφερε μια συμφωνία – θηλιά, για όλους τους αιγοπροβατοτρόφους της χώρας μας. Μια συμφωνία που δεν σέβεται τον ιδρώτα τους, υποτιμά τους κόπους τους και επηρεάζει αρνητικότατα, την εθνική μας οικονομία. Ως συνήθως όμως οι Κυβερνώντες μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες στους προκατόχους τους, χωρίς όμως να πείθουν πλέον κανένα.», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.