Την αναγκαιότητα να αυξηθούν οι πόροι που διατίθενται για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, καθώς τα πρώτα προβλήματα με την θέρμανση έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, επισημαίνει με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Την ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα την Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, βουλευτή Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως, συνυπογράφουν και οι αν. Τομεάρχες Ιωάννης Ανδριανός βουλευτής Ν. Αργολίδας και Μαρία Αντωνίου βουλευτής Ν. Καστοριάς.

Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν πως “σύμφωνα με δημοσιεύματα, πολλοί διευθυντές σχολείων, κυρίως σε περιοχές της χώρας όπου ο υδράργυρος, κατά τους χειμερινούς μήνες, πέφτει εξαιρετικά χαμηλά, αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων των οποίων προΐστανται, με το πρόβλημα να επιτείνεται εξαιτίας της αδήριτης ανάγκης θέρμανσης των σχολείων. 

Σημειώνουν ακόμη, πως “σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, διευθυντές σχολείων «αναγκάζονται» να απευθυνθούν σε ιδιωτικούς φορείς για εξεύρεση των απαραίτητων μέσων κάλυψης των αναγκών των σχολείων, εκφράζοντας, μάλιστα φόβους, ότι αν δεν λυθεί το ζήτημα, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό πως προτίθεται να αντιμετωπίσει το εν λόγω ζήτημα.