Τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που εμφανίζονται στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για το νομό της Λάρισας φέρνει στη βουλή, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Ενέργειας - Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, κκ. Γιώργο Σταθάκη και Ευάγγελο Αποστόλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Η ερώτηση έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης του Λαρισαίου πολιτικού με τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας, κ. Γιάννη Σπυρόπουλο, αλλά και της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Διευθυντή της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας της ΔΕΔΔΗΕ κ.  Βασίλη Αβαρκιώτη και τον Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ κ. Χρήστο  Σπίγκο, για το ίδιο θέμα.
“Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποτελεί "ανάσα" για γεωργούς και κτηνοτρόφους” επεσήμανε ο Λαρισαίος βουλευτής, ενώ “πέραν της μείωσης του κόστους παραγωγής, συμβάλλει και στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, αλλά και στη χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον πρακτικών”, τόνισε.
Παρ' όλα αυτά, όπως εξηγεί, “λιμνάζει αδικαιολόγητα στο νομό Λάρισας, καθώς πολλοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής  υλοποίησης του έργου, αν και έχουν πληρώσει τη συμμετοχή που τους αντιστοιχεί”.
Αυτό για τον Λαρισαίο πολιτικό, έχει ως αποτέλεσμα, “για τους αγρότες να εκτινάσσεται το κόστος παραγωγής, αλλά και να προκαλούνται σοβαρές αρρυθμίες στη διαδικασία καλλιέργειας, αφού δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.
Το ίδιο σημαντικά είναι τα προβλήματα και για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι μάλιστα έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού, που λόγω της καθυστέρησης υλοποίησης του προγράμματος, βρίσκονται κυριολεκτικά στα όριά τους”.
 Επικαλούμενος τα όσα υποστήριξαν στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Κέλλας σημειώνει ότι “η αιτία των καθυστερήσεων στην εκτέλεση του προγράμματος, είναι η έλλειψη απαραίτητων υλικών υποδομής ώστε να πραγματοποιηθούν οι συνδέσεις στους δικαιούχους”.
“Την ίδια στιγμή, μάλιστα, η ανησυχία εντείνεται στις τάξεις των δικαιούχων, αφού σύμφωνα με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, οι εργαζόμενοι της εταιρείας "Τοξότης" που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αφού τους οφείλονται δεδουλευμένα”, σημειώνει ο κ. Κέλλας.
Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
Ποιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού για το σύνολο των δικαιούχων στο Ν. Λάρισας;