Για "ρεσιτάλ εμπαιγμού και αναξιοπιστίας" κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Επιτροπών Σχολείων Μονάχου, στην οποία αναφέρεται πως το Υπουργείο ψευδώς διαβεβαίωσε τους Έλληνες του Μονάχου ότι διευθέτησε το πρόβλημα στέγασης του Λυκείου.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κέλλας έχει φέρει στη βουλή την καταγγελία της Σχολικής Επιτροπής  του 1ου Γυμνασίου Μονάχου, ότι ο Συντονιστής Εκπαίδευσης, χωρίς συνεννόηση και εκτός πλαισίου διαλόγου με τα νομίμως εκλεγμένα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης των Συλλόγων Γονέων και των Παροικιακών Οργανώσεων του Μονάχου, αποφάσισε αυθαίρετα την κατάργηση και συγχώνευση αυτόνομων σχολικών μονάδων.
 Στην απάντησή του προς τον Λαρισαίο πολιτικό, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Ζουράρις, συνεπής στην παρελκυστική πολιτική εφησυχασμού της ελληνικής ομογένειας του Μονάχου, επικαλούμενος, μάλιστα, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, έδωσε τη διαβεβαίωση πως “ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Μονάχου έλαβε επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Επιτροπών Σχολείων Μονάχου, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή, δίνει τη «συγκατάθεσή της» να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για μίσθωση του κτηρίου επί της Hofmannstr. 51 στην περιοχή Obersendling, ώστε να λυθεί το στεγαστικό θέμα του Λυκείου Μονάχου”.
Ωστόσο, όμως, με νέα τους επιστολή, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Επιτροπών Σχολείων Μονάχου, αναφέρουν ότι... “εκ των υστέρων ανακάλυψαν ότι το κτίριο που προοριζόταν για το λύκειο, δεν ήταν διαθέσιμο!”
Προσθέτουν επίσης, πως “ανακαλύψαμε δε ακόμη ότι ουδέποτε είχαν γίνει ουσιαστικές συζητήσεις με αποτέλεσμα το κτήριο να έχει ήδη ενοικιασθεί πριν την συνάντηση με τους απεσταλμένους του Υπουργείου.
Θεωρούμε την στάση του συντονιστή εκπαίδευσης άκρως απαράδεκτη, τόσο απέναντι στα παιδιά όσο και απέναντι στους γονείς που από την αρχή της θητείας του τον στήριξαν όσο, όπου και όπως μπορούσαν για το καλό των σχολείων και των παιδιών μας. Το αντίτιμο αυτής της στήριξης, ήταν η καταστροφική εισήγησή του για το κλείσιμο του μεγαλύτερου Δημοτικού σχολείου στο Μόναχο και γενικότερα η αδρανής στάση του σε όλα τα μέχρι τώρα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων με αποκορύφωμα το κτηριακό πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε”.
Σχολιάζοντας τη νέα δυσμενή εξέλιξη για τον Ελληνισμό του Μονάχου, ο κ. Κέλλας τόνισε:
«Πιστή στο δόγμα της ακατάσχετης ψευδολογίας, η κυβέρνηση, αντί για μαθήματα ελληνικής γλώσσας στα ελληνόπουλα του Μονάχου, παραδίδει μαθήματα αναξιοπιστίας και εμπαιγμού.
Την ώρα που ο υφυπουργός μιλά για λύση στα ζητήματα στέγασης σχολικών μονάδων και εύρεσης συγκεκριμένου χώρου, ο χώρος αυτός έχει ήδη ενοικιαστεί και εκατοντάδες  ομογενείς μαθητές του Μονάχου, έναν μόλις μήνα πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, βρίσκονται χωρίς σχολικό διδακτήριο.
Η… δήθεν “κοινωνικά και εθνικά ευαίσθητη” κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως διατείνεται ο Υφυπουργός Παιδείας, “κατάφερε” να φέρει σε πρωτοφανή απόγνωση την ελληνική παροικία.
Με την ιδεοληπτική συμπεριφορά τους για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση απαξιώνουν τα ελληνικά σχολεία στη συνείδηση των ομογενών μαθητών.
Ας αντιληφθούν πως η ελληνική παιδεία για τη διασπορά, αποτελεί αποστολή μείζονος εθνικής σημασίας».