Το θέμα “της πρωτοφανούς ολιγωρίας στις διαδικασίες προσλήψεων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), που έχει οδηγήσει το Ίδρυμα σε σημαντική δυσλειτουργία κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους” φέρνει στη βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.
Την ερώτηση συνυπογράφουν, η Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως και οι αν. Τομεάρχες, Ιωάννης Ανδριανός βουλευτής Ν. Αργολίδας και Μαρία Αντωνίου βουλευτής Ν. Καστοριάς.
Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν πως “για πρώτη φορά στα χρονικά, παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, καθώς μόλις στις 29/9/2017 ανακοινώθηκαν στο ΕΑΠ τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προς επιλογή διδασκόντων σε 78 θεματικές ενότητες, μετά από σχεδόν 6 μήνες από την υποβολή υποψηφιοτήτων, ενώ σε άλλες θεματικές ενότητες, η αξιολόγηση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί!”
Επισημαίνουν ακόμη, πως “μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων και η τελική επιλογή διδασκόντων ανά θεματική ενότητα, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς πότε θα μπορέσουν να εκκινήσουν τελικά, οι εκπαιδευτικές διαδικασίες!”
Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές του Τομέα Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:
1. Για ποιο λόγο για πρώτη χρονιά φέτος καθυστέρησαν τόσο οι διαδικασίες αξιολόγησης διδασκόντων και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν;
2. Πότε θα αρχίσει το ακαδημαϊκό έτος στο ΕΑΠ φέτος και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί;