Εξηγήσεις από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, για την καθυστέρηση υπογραφής της από 3/11/2017 απόφασης του ΚΥΣΔΕ που αφορά αποσπάσεις εκπαιδευτικών Β’Θμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ζητά με ερώτησή του στη Βουλή, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει ότι η μη υπογραφή της σχετικής απόφασης υποβάλει σε τεράστια ταλαιπωρία τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους, παρουσιάζοντας συγχρόνως το ανάλγητο πρόσωπο της Κυβέρνησης.
Την ερώτηση συνυπογράφουν η Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως και οι αν. Τομεάρχες Παιδείας, Ιωάννης Ανδριανός, βουλευτής Ν. Αργολίδας και Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Ν. Καστοριάς.
Ακολουθεί η ερώτηση των βουλευτών
Συμπληρώθηκαν  τρεις και πλέον μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους  και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο φάσεις αποσπάσεων καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (η πρώτη στις 20/7/2017 και η δεύτερη στις 25/8/2017).
Το ΚΥΣΔΕ σε τακτική του συνεδρίαση στις 3 /11/2017 αποφάσισε την απόσπαση δύο (2) εκπαιδευτικών Β’θμιας Εκπαίδευσης κατά προτεραιότητα  και τριάντα (30)για σοβαρούς λόγους (υγείας, οικογενειακούς κλπ).
Επειδή από τις 3 Νοεμβρίου 2017 έως και σήμερα δεν έχετε υπογράψει την σχετική απόφαση, υποβάλοντας σε τεράστια ταλαιπωρία τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.
Επειδή με αυτόν τον τρόπο απαξιώνετε τις αποφάσεις του ΚΥΣΔΕ, του πλέον αρμόδιου Υπηρεσιακού Οργάνου για την πραγματοποίηση των παραπάνω υπηρεσιακών μεταβολών, παρουσιάζοντας συγχρόνως το ανάλγητο πρόσωπο της Κυβέρνησης.
   Ερωτάσθε κύριε  Υπουργέ
1.    Για ποιους λόγους καθυστερεί η υπογραφή της από 3/11/2017 απόφασης του ΚΥΣΔΕ;
2.    Πότε προτίθεστε να υπογράψετε την συγκεκριμένη απόφαση;