«Η περισυλλογή των οστών περίπου 8000 πολεμιστών, που έδωσαν τη ζωή τους κατά το έπος 1940 -41, και παραμένουν άταφοι στη Β. Ήπειρο, αποτελεί για τη χώρα μας, πρωτίστως, όχι απλώς προτεραιότητα, μα ύψιστο καθήκον».
Με αυτά τα λόγια επέλεξε να ξεκινήσει το μήνυμά του προς τον πρώην Υπουργό κ. Γεώργιο Σούρλα, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του “Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940”, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, που δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί στην εκδήλωση λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, αφού συνεχάρη τον κ. Σούρλα τόσο για την πνευματική προσπάθεια, όσο και για το εξαιρετικό του θέματος που πραγματεύεται, επεσήμανε:
«Οι πολιτικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και εθιμικές μας αναφορές καθορίζονταν, στο διάβα των αιώνων και της ιστορίας, και από την αντιμετώπιση του νεκρού.
Ο σεβασμός και η ταφή του νεκρού σώματος αποτελούσαν πάντοτε στοιχεία της εθνικής μας αναφοράς.
Οφείλουμε λοιπόν, ως πολιτεία, να κρατήσουμε την συλλογική μνήμη ψηλά και να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση της μνήμης εκείνων των ηρώων, που με την θυσία τους έγιναν παράδειγμα αναφοράς για ολόκληρο τον κόσμο».
Τέλος ο Λαρισαίος βουλευτής έκλεισε με την ευχή “να είναι το βιβλίο σας να είναι καλοτάξιδο και να αποτελέσει οδοδείκτη ιστορικής μνήμης και πραγμάτωσης της εθνικής μας υποχρέωσης”.