«Εκλεχθήκατε υποσχόμενοι στους πολίτες σκίσιμο των μνημονίων και  τα ψηφίζετε “στα τέσσερα” όπως έλεγε και ο κ. Καμμένος, δύο μνημόνια, σε μόλις δύο χρόνια! 
Τάξατε στον ελληνικό λαό “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” με 12 δις παροχές και αντ’ αυτού, κάνατε 14 δις περικοπές.
Προφανώς γιατί πιστεύετε ότι το τάμα δε χαλάει σπίτι. Εδώ όμως το τάμα καταστρέφει μία ολόκληρη χώρα!»
Τα παραπάνω υποστήριξε από το βήμα της βουλής την Πέμπτη στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το “ Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 -2021 ”, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα του χρέους, τονίζοντας πως:
«Φθάσαμε σήμερα στο τέταρτο μνημόνιο με 5 δις άδικα και αχρείαστα μέτρα, με την πρόφαση της διευθέτησης του χρέους.  Αυτή η συζήτηση για το χρέος ξεκίνησε από το 2012. Λέτε ότι δεν θα εφαρμόσετε τα μέτρα αν δεν πάρετε την ρύθμιση του χρέους. Σε ποιά σελίδα είναι γραμμένο αυτό ακριβώς; Πουθενά. Ψέμα στο ψέμα».
Ανεβάζοντας τους τόνους, απαρίθμησε μια σειρά επώδυνων για τους πολίτες αλλαγών που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπενθυμίζοντας παράλληλα την κατάσταση που παρέλαβε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
«Βρήκατε το αφορολόγητο στις  9500 ευρώ, το πήγατε στις 8600 και τώρα στις 5700.
Η Νέα Δημοκρατία είχε μειώσει  την προκαταβολή φόρου από το 70 στο 55%. Εσείς την αυξήσατε από το 55 στο 100% και για τους αγρότες από το 27% στο 100%.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων. Εσείς τις αυξήσατε κατακόρυφα.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση μείωσε το ΦΠΑ στην εστίαση, το φόρο στα ενοίκια, το φόρο στα ακίνητα, την εισφορά αλληλεγγύης, την ειδική εισφορά στο πετρέλαιο. Εσείς τα ανεβάσατε όλα. Και καταργείτε και το αγροτικό πετρέλαιο.
Να πάμε τις συντάξεις; Καταργήσατε το ΕΚΑΣ, πετσοκόψατε τις επικουρικές και τώρα κόβετε και τις κύριες συντάξεις».
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπόσχεται 10.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ την ίδια στιγμή έχει δεσμευτεί για μηδενικές προσλήψεις την επόμενη διετία.
«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός  “κλείνει” το μάτι στη νεολαία, τάζοντας κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων,  ο Υπουργός Παιδείας  δηλώνει ότι δεν ξέρει πότε και πως θα εφαρμοστεί», δήλωσε ο Λαρισαίος βουλευτής, συμπληρώνοντας ότι συγχρόνως  «κλείνουν σχολεία για τον Ελληνισμό της διασποράς».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα ειδικά μισθολόγια στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας , λέγοντας:
«Από την προστασία των εισοδημάτων τους, πάμε κυριολεκτικά σε σφαγή. Γιατί δεν εφαρμόζετε τις αποφάσεις του ΣτΕ επιστρέφοντας και το υπόλοιπο 50% των παρακρατηθέντων από τις αποδοχές τους;»
Σχετικά με την καταψήφιση των αντίμετρων είπε χαρακτηριστικά  πως:
«Όποιος  ψηφίσει τα αντίμετρα, νομιμοποιεί μέτρα που θα περικόψουν δύο συντάξεις ετησίως από τους συνταξιούχους, θα ψαλιδίσουν ένα μισθό από τους εργαζόμενους, θα νομιμοποιήσουν τις ομαδικές απολύσεις και θα δώσουν τη χαριστική βολή στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες».
Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε και στη σωρεία δικαστικών “ηττών” της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι:
«Στη βία σας και στην προσπάθειά σας να μείνετε στην εξουσία και να χτίσετε κομματικό κράτος, νομοθετείτε πρόχειρα και αντισυνταγματικά», για να συμπληρώσει πως:
«Σήμερα με το τέταρτο μνημόνιο που ισοπεδώνει και τους τελευταίους οικονομικά επιζώντες σ' αυτή τη χώρα, κάνετε απολύτως σαφές ότι είστε αποφασισμένοι να διατηρήσετε πάση θυσία τις  καρέκλες σας».
Κλείνοντας, δήλωσε κατηγορηματικά:
«H Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, δεν θα ψηφίσει το τέταρτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι όλο δικό σας».