“18 επικουρικοί γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που βρίσκονται σε μάχιμες θέσεις και κλινικές, θα απολυθούν έως τις 10 Απριλίου, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν” τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του ΠΓΝΛ κ. Γεωργία Παπαδάμου, μεταφέροντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ιδρύματος, κατά την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης για την Υγεία.

Σε συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση των γιατρών στην εφαρμογή εγγράφου της 5ης ΥΠΕ σύμφωνα με το οποίο “οι γιατροί των χειρουργικών τμημάτων δημόσιων νοσοκομείων θα πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτικές κλινικές”. “Αυτό θα ανοίξει Κερκόπορτα για να εισβάλουν οι ιδιώτες στο νοσοκομείο” υποστήριξαν.

“Ο αγώνας των υγειονομικών θα συνεχιστεί”, σημείωσαν “ενάντια στην μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «μιας νόσου», τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και μη εμβολιασθέντων εργαζομένων”.

Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, συνταξιουχικές οργανώσεις και άλλοι φορείς.

ertnews.gr