Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αναφέρoνται τα εξής:

"Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για την άγρια καταστολή σε βάρος των αγωνιστών μαθητών που διαδήλωναν σήμερα έξω από το υπουργείο παιδείας διεκδικώντας μέτρα προστασίας για την πανδημία στα σχολεία.

Όταν απέτυχαν όλες οι προσπάθειες της να κάμψει το αγνωστικό φρόνημα των μαθητών, είτε συκοφαντώντας τους , είτε τρομοκρατώντας τους, καταφεύγει σε ΜΑΤ , γκλοπ και δακρυγόνα ακόμη κι απέναντι σε 15χρονα και 17χρονα παιδιά.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους , στον λαό αφού αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών καταφεύγει σε τέτοιες απαράδεκτες και άθλιες ενέργειες δείχνοντας τι εννοεί πραγματικά όταν μιλά για «διάλογο».

Είναι ακόμη ένα επεισόδιο στο όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει στην προσπάθεια να πνιγούν οι αγνωστικές διαθέσεις. Αυτό έδειξε και με τις επιθέσεις της στους μουσικούς που διεκδικούν την επιβίωσή τους, απέναντι στους «ήρωες με τις πράσινες ποδιές» γιατρούς-νοσηλευτές , ακόμη κι απέναντι στα Σωματεία που πήραν να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη για την επίθεση στους μαθητές.

Φανερώνει τον φόβο της απέναντι στο λαϊκό κίνημα και στον σταθερό προσανατολισμό της στην προσπάθεια να μπει στο γύψο. Να εμποδίσει κάθε αντίδραση απέναντι στην πολιτική της που μας αφήνει απροστάτευτους και εκτεθειμένους στην πανδημία.

Είναι γελασμένη αν νομίζει πως ξεμπέρδεψε με τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας ! Καλούμε κάθε σωματείο, φορέα να καταδικάσει την επιχείρηση τρομοκρατίας των μαθητών και του λαϊκού κινήματος.

Δίνουμε άμεσα απάντηση με μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΕΚΝΛ αύριο 10 Οκτώβρη,11:00 το πρωί, μπροστά από το αρχαίο θέατρο!"