Μετά τις έντονες και μεγάλης διάρκειας χαλαζοπτώσεις, της 27ης Απριλίου που έπληξαν την ευρύτερη  περιοχή του Δήμου Αγιάς και  περιοχές του Δήμου Κιλελέρ και του Δήμου Τεμπών, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Υδροικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Απόστολο Μπίλλη,  τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστα Δεσπόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιώργο Λαδόπουλο και τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο, παρουσία του Δημάρχου Αγιάς κ. Γκουντάρα Αντώνη και του βουλευτή του Νομού κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο καθώς επίσης και εκπροσώπων των υποψηφίων Δημάρχων Αγιάς κ. Αγγελάκα και κ. Καλαγιά και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Δ\ντη  κ. Μιχάλη Λιόντο και υπηρεσιακών παραγόντων του οργανισμού.
Οι καλλιέργειες που επλήγησαν είναι κυρίως δενδρώδεις, αμπέλια, σιτηρά, βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα και κηπευτικά.
Συστήθηκε στους πληγέντες παραγωγούς να υποβάλλουν δηλώσεις εντός των χρονικών προθεσμιών που προβλέπονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ  και συστήθηκαν οι απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες.
Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπίλλης ζήτησε από τον Δ\ντη του ΕΛΓΑ  σύντομες και δίκαιες εκτιμήσεις καθώς και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.