Το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Ν. Λάρισας πραγματοποίησαν κοινή εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εγκεφάλου (11-17 Μαρτίου).
Πιο συγκεκριμένα στις 12 και 13 Μαρτίου επισκέφθηκαν το Ελεύθερο Εργαστήρι η πρόεδρος της ΕΕΝΑΛ κ. Ελένη Καμπούρα-Νιφλή και η νευροεπιστήμονας κ. Αρτεμησία-Φοίβη Νιφλή και μίλησαν σε μαθητές δύο προεφηβικών τμημάτων του για το νευρικό σύστημα, τις αισθήσεις και πως βοηθούν τον άνθρωπο να αντιλαμβάνεται και να επεξεργάζεται ερεθίσματα από το περιβάλλον.
Στη συνέχεια οι μαθητές ζωγραφίζοντας με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Μαρίας Ζησοπούλου και κ. Γεώργιου Καλαμάρα, αποτύπωσαν εικόνες από τις προσωπικές τους αισθητικές εμπειρίες. Η δράση ολοκληρώθηκε με την απονομή πιστοποιητικών στα παιδιά που συμμετείχαν παρουσία της Aντιδημάρχου Λεσχών και Βιβλιοθηκών και Αντιπροέδρου της Πινακοθήκης κ. Άννυς Ψάρρα-Περίφανου.