«Αναγκαία όσο ποτέ» χαρακτήρισε την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για το βαμβάκι ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Παρασκευή στο Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος, καθώς και σε πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη κακοκαιρία σε Καρδίτσα και Φάρσαλα.

«Είναι αναγκαία όσο ποτέ η υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για το βαμβάκι, την οποία διαμορφώσαμε από κοινού όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές μετά από μακρύ και επίπονο διάλογο τα τελευταία χρόνια, όταν είχα το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» είπε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός, για να προσθέσει πως «η παρούσα δυσμενής συγκυρία καθιστά επιτακτική την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που θα επιβραβεύει το ποιοτικό βαμβάκι, αλλά και των γραπτών συμβάσεων που θα καθορίζουν «τιμή ημέρας».

Συνοδευόμενος από την πρώην βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά, συζήτησε εκτενώς την παρούσα κατάσταση στο «λευκό χρυσό» με τον προϊστάμενο του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Δρ. Μοχάμεντ Νταράουσε.

Ακολούθως, ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές σε Καρδίτσα και Φάρσαλα, μεταξύ αυτών τα χωριά Ρούσσο, Λεοντάρι και Υπέρεια. Εκεί έγινε κοινωνός του έντονου προβληματισμού των παραγωγών που ζητούν αποζημιώσεις όχι μόνον για τη χαμένη τους φετινή σοδειά, αλλά και για τον κατεστραμμένο καλλιεργητικό εξοπλισμό τους.

«Οφείλουμε, συνέχισε ο πρώην υφυπουργός, να αναδείξουμε με κάθε τρόπο και το μείζον πρόβλημα της γονιμότητας που θα βρουν μπροστά τους τουλάχιστον για την επόμενη τριετία χιλιάδες αγρότες».

Τέλος, συναντήθηκε και με αυτοδιοικητικούς από τους οποίους ενημερώθηκε για τις υπόλοιπες ζημιές που υπέστησαν υποδομές, ζητώντας την εγρήγορση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Υποδομών για την άμεση αποκατάστασή τους.