«Το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ» που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί την ηχηρή απάντηση σε όσους πιστεύουν πως το μόνο αντίδοτο απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι οι φιλελεύθερες διαπιστώσεις τις κυβέρνησης».

Τα παραπάνω σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης στο περιθώριο της παρουσίασης του σχεδίου «Μένουμε όρθιοι ΙΙ».

«Πρόκειται για ένα πακέτο δημοσιονομικής παρέμβασης ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνέχισε ο κ. Κόκκαλης, το οποίο στοχεύει σε δράσεις που θα έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στη πραγματική οικονομία. Δράσεις που θα γίνουν το ισχυρό και αποτελεσματικό στήριγμα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο και επιχειρηματία αυτοαπασχολούμενο».

Σε ότι αφορά τους βασικούς άξονες για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, ο πρώην υφυπουργός πρόταξε τρεις σημαντικούς άξονες: Πρώτος η πλήρης κάλυψη των άμεσων αναγκών των αγροτών, από την μη επιστρεπτέα ενίσχυση, την αναπλήρωση του μισθολογικού κόστους και από το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης. Δεύτερος η στήριξη των κτηνοτρόφων με 80 εκατομμύρια ευρώ και των ελαιοκαλλιεργητών με 120 εκατομμύρια ευρώ.

Τρίτος η άμεση ενεργοποίηση του μέτρου των μικροχρηματοδοτήσεων, που εμείς είχαμε θεσμοθετήσει, προκειμένου να δοθεί ανάσα ρευστότητας στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο, τον καλλιεργητή.

«Η ύφεση αντιμετωπίζεται με σχέδιο, ρίχνοντας το απαιτούμενο χρήμα στην πραγματική οικονομία και όχι με μοιρολατρικές διαπιστώσεις. Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν να είναι αργά» κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.