Στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λάρισας από τον Τουρκικό ζυγό, συμμετείχε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλο σεβασμό και περίσκεψη, τιμάμε όλους εκείνους οι οποίοι θυσιάστηκαν για να είναι σήμερα η Λάρισα ελεύθερη.

Μία Λάρισα που ταλανίστηκε για εκατοντάδες χρόνια από τον Τουρκικό ζυγό, αλλά κατάφερε να γυρίσει σελίδα σε μία πολυτάραχη εποχή, ως ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την οριστική απελευθέρωση της χώρας μας από τον μακραίωνο ζυγό.

Ως έθνος και ως λαός καταφέραμε μέσα σε επικίνδυνες ατραπούς στο διάβα των αιώνων, να διατηρήσουμε ακέραια την ιστορία και τον πολιτισμό μας, στηριζόμενοι πάντοτε στα υπέρτατα ιδανικά της πατρίδας και της ομόνοιας. Ενωμένοι οι Έλληνες λοιπόν, δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, σε καμία κρίσιμη καμπή της ιστορίας.

Δεν το κάναμε τότε, στην εποχή που οι ρακένδυτοι υπόδουλοι πρόγονοί μας έδιωξαν τον πανίσχυρο κατακτητή. Δε θα το κάνουμε ούτε και σήμερα, που οι προκλήσεις από τη γειτονιά μας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ακόμη και με άθλιες και ανιστόρητες επικλήσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Θυμίζουμε λοιπόν σε όλους εκείνους τους «νοσταλγούς» ότι η ιστορία κατέγραψε με χρυσά γράμματα τον επικό απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, που όπως αψήφησαν κάθε ανυπέρβλητη δυσκολία στο παρελθόν, είναι έτοιμοι να στείλουν νέο ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση, όποτε κι αν αυτό χρειαστεί. Χρόνια πολλά σε όλους!»