Να άρει την αδικία και να μην αφήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά φέτος εκτός ΚΔΑΠ ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Ανάπτυξης.

Μάλιστα ο κ. Κόκκαλης επισημαίνει ιδιαίτερα το γεγονός πως σε περιοχές της Λάρισας δύο στα τρία παιδιά δεν έγιναν δεκτά!

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Με επείγουσα επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, κάνει λόγο για «πρωτοφανή, επικίνδυνη και καταστροφική εξέλιξη που προκάλεσε ο σχεδιασμός των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, σχετικά με την χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ πανελλαδικά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες από μητέρες, οι οποίες ενώ πληρούσαν στο έπακρο τα κριτήρια που θέτει η σχετική Πρόσκληση, ενώ έλαβαν αρκετά υψηλή μοριοδότηση, ενώ είναι τρίτεκνες, πολύτεκνες, άνεργες, με χαμηλά εισοδήματα κλπ, ενώ κάθε χρόνο μέχρι σήμερα λάμβαναν κανονικά voucher για τη δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στα ΚΔΑΠ, φέτος δεν έλαβαν voucher και τα παιδιά τους μετά από χρόνια αδιάκοπης συμμετοχής και παιδαγωγικής απασχόλησης θα μείνουν εκτός δομών ΚΔΑΠ.

Η εκτίμηση του ΠΑΣΕΚΔΑΠ είναι πως υπάρχουν Δήμοι, στους οποίους αποκλείστηκε από το Πρόγραμμα έως και το 50 % των παιδιών που εγγράφονταν κάθε χρόνο στα ΚΔΑΠ.

Μάλιστα, μεταξύ αυτών στο νομό Λάρισας είναι ο δήμος Λαρισαίων με ότι αυτό συνεπάγεται για μία πόλη στο μέγεθος της Λάρισας, καθώς και ο δήμος Φαρσάλων, στους οποίους τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα καθώς δεν έγιναν δεκτά δύο στα τρία παιδιά!

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανατρέπει τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών, η μείωση της πληρότητας στα ΚΔΑΠ θα προκαλέσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα λόγω υποχρηματοδότησης, θέτοντας εν κινδύνω τη βιωσιμότητά τους και προκαλώντας ενδεχομένως νέο κύμα χιλιάδων ανέργων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

1. Για ποιο λόγο έμειναν εκτός ΚΔΑΠ περί τα 65.000 παιδιά προκαλώντας σοβαρές αρρυθμίες σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες αλλά και στους επίσης χιλιάδες εργαζόμενους στα Κέντρα;

2. Τι θα πράξει η κυβέρνηση ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία και να μη χαθεί η χρονιά;