Παρέμβαση με αναφορά του στην υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, πραγματοποιεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τα συνεχιζόμενα «λουκέτα» σε σχολικές μονάδες του νομού Λάρισας αλλά και της περιφέρειας Θεσσαλίας, που ανακοινώνει το τελευταίο διάστημα το υπουργείο.

Στην αναφορά του Λαρισαίου πολιτικού, στην οποία επισυνάπτεται και πρόσφατη σχετική επιστολή του Δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, τονίζονται τα εξής: «Κ. Υπουργέ, μετά την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 105342/δ2 /12-8-2020 απόφασής σας, δυνάμει της οποίας δεν εγκρίθηκε για την νέα σχολική περίοδο 2020-2021 η λειτουργία τμημάτων της Γ΄ Τάξης Λυκείου Τσαριτσάνης, και άλλων 7 Λυκείων του Νομού Λάρισας, για την οποία ήδη έχω υποβάλλει ενώπιών σχετική αναφορά αναμένοντας την απάντηση επ’ αυτής, διαπιστώνεται ότι συνεχίζεται η έκδοση υπουργικών αποφάσεων εκ μέρους σας που αφορούν την αναστολή λειτουργίας πολλών ακόμη και Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Λάρισας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα, με σχετικό έγγραφο, που απέστειλε σήμερα, 8-9-2020, ο Δήμαρχος Αγιάς Λάρισας, το Υπουργείο Παιδείας, λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, πρόκειται να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ και την ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών & Υγείας της Γ΄Τάξης του Γενικού Λυκείου Αγιάς, στο οποίο φοιτούν έξι (6) μαθητές.

Δεδομένου, ότι όπως ήδη τόνισα στην προηγούμενη υποβληθείσα προς εσάς αναφορά μου,  οι μαθητές δεν είναι οικονομικοί δείκτες, βάσει των οποίων τα σχολεία ανοίγουν ή κλείνουν καθώς και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με κριτήρια όχι αμιγώς αριθμητικά, αλλά συνυπολογιζομένων και των υπόλοιπων τοπικών, γεωγραφικών και κοινωνικών συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων.

Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψη σας την αναφορά του Δημάρχου Αγιάς, και προβείτε, αφενός σε ενημέρωση αναφορικά με την επικείμενη κατάργηση της ομάδας Θετικών Σπουδών και Υγείας της Γ΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Αγιάς, αφετέρου, ανακαλέσετε τυχόν επικείμενη απόφασή σας, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια που αφορούν στην προστασία των έξι μαθητών του Λυκείου Αγιάς.

Διότι κάθε μαθητής ατομικά έχει τις ίδιες αξιώσεις προς την Πολιτεία, η οποία οφείλει τουλάχιστον να του εξασφαλίσει ομαλές συνθήκες την τελευταία τάξη του σχολείου, να μην διαταράξει την καθημερινή σχολική του πορεία και να μην αποσπάσει τον προσανατολισμό του σε άσκοπες μετακινήσεις χιλιομέτρων.

Οι έξι μαθητές πρέπει να αντιμετωπιστούν ως έξι διαφορετικές προσωπικότητες, με ατομικές αξιώσεις από την Πολιτεία, και όχι ως ένας μικρός αριθμός μαθητών, που δεν επαρκεί ενδεχομένως για την λειτουργία του τμήματος.

Επίσης, παρακαλώόπως παρέχετε τις εξηγήσεις, που απαιτούνται, ώστε να γίνει γνωστή η αιτιολογία της αναστολής των Νηπιαγωγείων, που περιλαμβάνονται στην υπ’αριθμ. 7665/31-8-2020 απόφασής σας, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 3764/7-9-2020 και αφορά την αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ, ΠΡΑΙΤΩΡΙΟΥ,  ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ, ΜΕΛΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ,  ΔΟΛΙΧΗΣ,  ΔΡΥΜΟΥ, ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.»