Να παραμείνει σε λειτουργία το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο του δήμου Τεμπών, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός υπενθυμίζει πως πρόκειται για το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα σε όλο το δήμο Τεμπών και επισημαίνει τον σημαντικά αρνητικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο που θα έχει η αναστολή λειτουργίας του.

Παράλληλα, επισυνάπτει και τη σχετική επιστολή του δημάρχου της περιοχής κ. Γιώργου Μανώλη στην οποία τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Το υποκατάστημα Συκουρίου είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τραπεζικό κατάστημα σε όλο το Δήμο Τεμπών και αυτό γιατί, πριν ένα χρόνο και δύο μήνες, προβήκατε στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Πυργετού, που ανήκει και αυτό στο Δήμο Τεμπών, παρά τις πολύχρονες προσπάθειες του Δήμου μας να παραμείνει σε λειτουργία. Έτσι πλέον το υποκατάστημα Συκουρίου ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην ευρύτερη περιοχή εξυπηρετεί περισσότερες από 20 Κοινότητες, όχι μόνο του δικού μας Δήμου, αλλά και του όμορου Δήμου Αγιάς.

Ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετεί υπερβαίνει τους 30.000 πελάτες ενώ την περίοδο του καλοκαιριού, λόγω των επισκεπτών και των παραθεριστών σε όλα τα χωριά του δήμου μας, ο αριθμός των εξυπηρετούμενων είναι υπερδιπλάσιος των προαναφερομένων.

Άλλη μια σοβαρότατη αιτία αναστάτωσης και δυσκολίας που θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος της Τράπεζάς σας, είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής. Στην περιοχή μας υπάρχουν δυναμικές καλλιέργειες όπως ακτινίδιο, αμπέλι, αμύγδαλο, ελιά, κάστανο, κρασί, φρούτα, κηπευτικά κ.α., αλλά και δεκάδες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους. Άρα γίνεται κατανοητό, ότι η κατάργηση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ τραπεζικού καταστήματος που λειτουργεί στο Δήμο μας, θα φέρει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης πως ο Δήμος μας χρησιμοποιεί τα καταστήματα της Τράπεζας σας για τις οικονομικές συναλλαγές του, όπως και τα Νομικά μας Πρόσωπα Δ.Ε.Υ.Α.Τ. και ΔΟΠΑΠΕΠ και είμαστε απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις μας.

Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας, το ΤΟΝΙΖΩ, του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ πλέον τραπεζικού καταστήματος σας στο Συκούριο του Δήμου Τεμπών και επειδή δεν είναι δυνατό να σταθμίζονται τα πάντα με στενά οικονομικά κριτήρια και επιχειρηματικά κέρδη που προσβλέπουν στην όποια περιοριστική πολιτική, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, αυτή που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των συνδημοτών μας και θα είναι τροχοπέδη στην προσπάθεια που κάνουμε ως Δήμος για την ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση νέων ανθρώπων να έρθουν να μείνουν και να επενδύσουν στην περιοχή μας.

Διαφορετικά, μας οδηγείται στο να σταθμίσουμε και εμείς ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία τις σχέσεις μας με την τράπεζά σας και να αποσύρουμε τις καταθέσεις μας.

Επίσης, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι οι συνδημότες μας και «πελάτες» της Τράπεζάς σας πρόκειται να προβούν σε δημόσιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο του Δήμου Τεμπών, εκτιμώντας την μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία τόσο με το Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα, όσο και με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και το γεγονός ότι ήδη έχει κλείσει και άλλο υποκατάστημα στο Δήμο μας, αυτό του Πυργετού, αναμένουμε τη θετική απάντησή σας στο δίκαιο αίτημά μας.»