Ευθεία αντιπαράθεση Δήμου Λαρισαίων και Τεχνικού Επιμελητηρίου προκάλεσε η απόφα- ση της δημοτικής αρχής να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τη δημόσια εταιρία «Εγνατία Οδός» για τη δημοπράτηση έργων όπως κυκλικοί κόμβοι, οδογέφυρες αλλά και την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη ότι μέσω της προ- γραμματικής, η «Εγνατία» θα κάνει τους διαγωνισμούς και όχι το μελετητικό έργο, ο πρό- εδρος του Παραρτήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ Νίκος Παπαγεωργίου επέκρινε τη δημοτική αρχή ότι «καταστρατηγεί τη διαδικασία» και ζήτησε «να ανακληθεί η απόφαση» λέγοντας μάλιστα «μην μας αναγκάζετε να προσφύγουμε για τη νομιμότητα». 

Στο ίδιο μήκος και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου επέκρινε επίσης τη δημοτική αρχή για «αφαίμαξη του έργου από το τοπικό δυναμικό» με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να διαφοροποιούνται και τελικά το έργο να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία, καθώς υπερψήφισε η παράταξη Νασιώκα, λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις Τζανακούλη και Διαμάντου ενώ καταψήφισε η παράταξη του ΚΚΕ. 

Ο κ. Καλογιάννης υπογραμμίζοντας την ανάγκη η δημοτική αρχή να υλοποιήσει το σχεδιαζόμενο έργο της και λαμβάνοντας υπόψη την «αδυναμία» της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να επωμισθεί και άλλο έργο, εξήγησε τους λόγους της συνεργασίας με την «Εγνατία». Με την κ. Καραλαριώτου και τον κ. Παπαγεωργίου να εστιάζουν στην ανάγκη, το έργο να ανατεθεί σε τοπικούς μελετητές, στη λογική της στήριξης της τοπικής οικονομίας. 

Την προγραμματική σύμβαση με την «Εγνατία» (σ.σ. προ μηνών προηγήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας) εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Εργων Γ. Σούλτης τονίζοντας ότι «το αντικείμενο της προτεινόμενης προγραμματικής σύμβασης αφορά: «Μελέτη και κατασκευή 5 κυκλικών κόμβων και 3 οδογεφυρών στο οδικό δίκτυο του Δήμου και «Αναβάθμιση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας».

Βαγγέλης Κακάρας (Ελευθερία)