Την αντίθεσή τους στην απόφαση της δημοτικής αρχής Λάρισας να αναθέσει σε ιδιώτη τη φύλαξη δημοτικών κτιρίων με ένα σημαντικά υψηλό ποσό όπως αναφέρουν,  εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι επικεφαλής των τεσσάρων συνδυασμών της αντιπολίτευσης, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:
«Η φύλαξη και η προστασία της δημοτικής περιουσίας (κτιρίων και ελεύθερων χώρων)  με όρους διαφάνειας , είναι αυτονόητο ζητούμενο για κάθε δημοτική αρχή.
Αυτά όμως που δεν είναι αυτονόητα για μία Δημοτική αρχή είναι:
1. Η απίστευτη ανακολουθία της με τις προεκλογικές της διακηρύξεις της που αποκήρυττε άκριτα κάθε μορφής συνεργασίας με την ιδιωτική πρωτοβουλία   και σήμερα, με εντελώς ελλιπή τρόπο που φτάνει στα όρια της αδιαφάνειας να προχωρά σε ανάθεση φύλαξης δημοτικών κτιρίων σε ιδιωτική Security.
2. Να καταθέτει «μελέτη» παροχής υπηρεσιών φύλαξης σε ιδιώτη 2 δημοτικών κτιρίων με ένα σημαντικά υψηλό ποσό 59.000 ευρώ για … 9 μήνες:
•    Χωρίς να προσδιορίζονται στη μελέτη με σαφήνεια ποιες είναι οι ανάγκες φύλαξης ανά κτίριο
•    Χωρίς να αναφέρονται στη μελέτη εναλλακτικές προτάσεις για τη φύλαξη με πλήρη στοιχεία κόστους και απόδοσης ώστε να αξιολογήσει το ΔΣ και να αποφασίσει.
•    Χωρίς να υπάρχει αναφορά αξιολόγησης της μέχρι σήμερα υπηρεσίας φύλαξης από ιδιώτη που ομολογήθηκε ότι υπάρχει στα κτίρια αυτά.
•    Χωρίς να καταγράφονται ρητά στη μελέτη οι ζητούμενες υπηρεσίες φύλαξης (με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία) ώστε, να αιτιολογείται ο προσδιορισμός του ιδιαίτερα υψηλού ποσού των 59.000 ευρώ για … 9 μήνες!
Άρα, να μην καταθέτει μελέτη αλλά, έναν απλό τίτλο της ζητούμενης υπηρεσίας και ένα αναιτιολόγητο υψηλό ποσό για μόλις 9 μήνες.   Ένα ποσό βέβαια το οποίο είναι στα όρια της ... ανάθεσης και του πρόχειρου διαγωνισμού .
Αυτή η τακτική είναι προκλητική και σκανδαλώδης.
Στο Δημοτικό συμβούλιο όταν θέσαμε σύσσωμη η αντιπολίτευση τα ζητήματα αυτά και ζητήσαμε να μην ενταχθεί το θέμα ως «εκτός ΗΔ» αλλά, να επανέλθει με ολοκληρωμένη μελέτη με τα στοιχεία που θέσαμε, η Δημοτική αρχή προκλητικά τα αγνόησε, ενέταξε το θέμα και το ψήφισε.
Αναρωτιόμαστε γιατί άραγε;
Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης – «Λάρισα Νέα Αρχή»
Κων/νος Τζανακούλης, πρ. Δήμαρχος Λαρισαίων, επικεφαλής «Λάρισα – πόλη του αύριο»
‘Εκτορας Νασιώκας, επικεφαλής «Λάρισα Ανθρώπινη πόλη»
Κωνσταντίνος Διαμάντος, επικεφαλής «Νέα Λάρισα»»