Το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού αυτή τη στιγμή εντοπίζονται σε πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας, το 66,4% είναι στη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως σημείωσε, η απόφαση για συνέχιση των περιοριστικών μέτρων έως τουλάχιστον τις 14 Δεκεμβρίου βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, καθώς τα ενεργά κρούσματα, που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει πλήρως την καραντίνα, είναι τώρα 16.617 πανελλαδικά.

Το 42,3% είναι στην Κεντρική Μακεδονία, το 19,7% στην Αττική, το 10,7% στη Θεσσαλία, το 9,6% στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και το 3,8% στη Δυτική Μακεδονία.

Σε έξι περιοχές της χώρας (Ξάνθη, Δράμα, Πιερία, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία) τις τελευταίες επτά ημέρες το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί, αντιθέτως εμφανίζουν σταθερό αριθμό ενεργών κρουσμάτων.

Σε υψηλό κίνδυνο παραμένει και ο νομός Λάρισας παρά τη μικρή επιπέδωση της καμπύλης - υποχώρηση κρουσμάτων που εμφανίζει τώρα.

Ειδικότερα στη Λάρισα καταγράφονται 873 ενεργά κρούσματα και νοσηλεύονται 111 ασθενείς.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr