Με την ομιλία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, την συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου και την ...κοσμοσυρροή που σημειώθηκε εξ αρχής, εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής το παζάρι της Λάρισας. Είναι το μεγαλύτερο της χώρας,  μια μικρή πολιτεία με 800 παράγκες και 300 μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα και έναν τεράστιο τζίρο ο οποίος παραμένει πάντως απροσδιόριστος.

Ο δήμαρχος αφού καλωσόρισε στην ομιλία του επισκέπτες και εμπόρους, υπενθύμισε ότι «φιλοδοξία μας είναι να ανακατασκευάσουμε τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης με σκοπό να φιλοξενήσει με καλύτερο τρόπο όχι μόνο το Παζάρι αλλά και άλλες διοργανώσεις». Τόνισε μάλιστα ότι μέρος των φετινών εσόδων του Παζαριού θα διατεθούν για τη μετατροπή της Σκεπαστής Αγοράς σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο.

Παράλληλα με το παζάρι, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα τρέχουν και πολιτιστικές εκδηλώσεις:

Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν σήμερα Σάββατο στις 21.30 το βράδυ, στο χώρο της Δημοτικής Πισίνας όπου θα δοθεί συναυλία από τους Jamming Farmers ενώ αύριο Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 21.30, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα “Χάλκινα Γουμένισσας” του Θανάση Ασαρτζή με τον Μιχάλη Μαντέλα.

 Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 21.30 διοργανώνεται ρεμπέτικη βραδιά με τον Θανάση Μαργιάνο και την ορχήστρα του.

 Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 21.30 διοργανώνεται βραδιά έντεχνου λαϊκού τραγουδιού. Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00 θα δοθεί παράσταση Θεάτρου Σκιών “Ο Καραγκιόζης στο Παζάρι” από τον Θωμά Χάρμπα στην Κεντρική πλατεία.

 Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 21.30 θα διοργανωθεί λαϊκό παραδοσιακό γλέντι, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Χορίαμβο» και τη σχολή παραδοσιακής μουσικής «Μελωδία».

 Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 20.00 θα διοργανωθεί πάρτυ με δίσκους βινιλίου στη Δημοτική Πισίνα με λαρισαίους Djs που πρωταγωνίστησαν στη δεκαετία του ‘80. Συμμετέχουν οι Djs Βασίλης Βάιλας, Τάσος Γέμτος, Γιάννης Καλιμάνης, Παναγιώτης Καραΐσκος, Λάμπρος Μπέκος, Τάκης Πόσιος. Guest Star ο Γιάννης Πετρίδης.

 Θα υπάρχουν επίσης και  παράλληλες εκδηλώσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται βιωματικά εργαστήρια από το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας (καθημερινά 9.00 έως 13.00), εργαστήρια που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Επίσης τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου (9.00 έως 13.00) η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας θα διοργανώσει εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά της Δ’ και Ε’ τάξης του Δημοτικού. Τέλος, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας θα προκηρυχθεί διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το “Παζάρι της Λάρισας”.

 Οι Λαρισαίοι φωτογράφοι καλούνται να περιδιαβούν στο φετινό παζάρι, να φωτογραφίσουν τα θέματα που προσφέρει, και να λάβουν έτσι μέρος στον διαγωνισμό. Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν από την ειδική επιτροπή θα αποτελέσουν μέρος μιας ειδικής έκδοσης για το παζάρι της Λάρισας. 

Οι νικητές θα λάβουν ειδικό συμβολικό έπαθλο και οι φωτογραφίες τους θα χρησιμοποιηθούν σαν θέμα για τις αφίσες του παζαριού στις επόμενες διοργανώσεις.