«Σαν Επιμελητήριο έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε την ομάδα της πόλης μας, την ΑΕΛ». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ προλόγισε χθες βράδυ στο Επιμελητήριο Λάρισας τον Αλέξη Κούγια, σε μια εκδήλωση -απολογισμό για τον ένα χρόνο ανάληψης της Λαρισινής ΠΑΕ από τον Αθηναίο δικηγόρο.

Λίγος ο κόσμος αλλά αρκετές οι ειδήσεις από τον ιδιοκτήτη της ομάδας ο οποίος είχε εγκώμια για τον Πηλαδάκη για το γήπεδο που κατασκεύασε, ενώ επαίνεσε και τον Βαγγέλη Πλεξίδα για το προπονητήριο των Δένδρων παρότι με την εταιρία του Πλεξίδα η μεγαλομέτοχος εταιρία της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι σε δικαστική διαμάχη.

Ο  Κούγιας αποκάλυψε ότι το Ael Fc Arena κόστισε πέρυσι 325.000 ευρώ και πληρώθηκαν 160.000 ευρω ενώ υπάρχει ένα υπόλοιπο 175.0000 ευρώ. Συμφωνήθηκε, όπως ανέφερε, να δοθούν άμεσα 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σε δέκα δόσεις.

Με δόσεις εξοφλείται και ο τελευταίος προπονητής Σάκης Τσιώλης ο οποίος, όπως τόνισε , θα λάβει συνολικά, μαζί με το πριμ ανόδου, 70.000 ευρώ και ήδη του δόθηκε η πρώτη δόση.

Για τα λεφτά του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στον λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ στην Τράπεζα Θεσσαλίας, ισχυρίστηκε και πάλι ότι είναι οφειλές του Ολυμπιακού προς τον ίδιο για μεταγραφές παικτών από τότε που ήταν ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής... Ως επιχείρημα τεκμηρίωσης ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν ως Κούγιας να έφαγε πρόστιμα ύψους 750.000 ευρώ για δηλώσεις κατά του Ολυμπιακού και τώρα να λένε ότι είναι στο άρμα του Μαρινάκη. Απλώς απέφυγε να διευκρινίσει ότι όταν έτρωγε τα πρόστιμα ήταν πράγματι απέναντι στον Ολυμπιακό και οι δηλώσεις του κατά της ομάδας του Πειραιά ήταν παροιμιώδεις, μετά το γύρισε…

Όσο για την φετινή χρονιά ο κ. Κούγιας ήταν σαφής: «Στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία…».

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Λιόντος: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που μας βοήθησαν πέρυσι και θέλω να ξέρουν πως η προσπάθειά τους έπιασε τόπο. Θέλουμε τη στήριξή τους και τη νέα χρονιά...» είπε μεταξύ άλλων.

Στο χθεσινό πάνελ, όπως διακρίνεται και στην φωτογραφία, βρίσκονταν, εκτός από τον Αλέξη Κούγια, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ανδρέας Λιόντος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρη Αδάμ, ενώ πιο δίπλα ήταν ο υπεύθυνος Τύπου Γιάννης Καλογιάννης και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ Αποστόλης Νταϊλιάνης.

Λ.Ε.