«Είμαστε σε μια τροχιά σταδιακής βελτίωσης στον τομέα της υγείας και οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας το ξέρουν πολύ καλά, το έχουν αντιληφθεί, το ζήτημα είναι να το αντιληφθεί και ο πολίτης στην καθημερινότητά του», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται στη Λάρισα.
Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό «έχει κλείσει ο παρατεταμένος κύκλος της εγκατάλειψης, της απαξίωσης και της αποδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα της υγείας και μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, στην οποία καλύπτονται σταδιακά ένα μεγάλος μέρος από τα κενά του συστήματος και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών γίνονται προσπάθειες να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους ανθρώπινους και υλικούς πόρους για να στηρίξουμε αυτόν τον τομέα που έχει τεράστια σημασία για την αξιοπρέπεια της κοινωνίας».
Ο υπουργός Υγείας αναλύοντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα της Δημόσιας υπενθύμισε την καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας, την μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ηθικοποίηση του συστήματος υγείας.
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ