Σε ένα ««Ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία με φίλους τα βιβλία» προσκαλεί ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, μικρούς και μεγάλους, στην εναρκτήρια εκδήλωση για την «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 18.30, στο αμφιθέατρο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου. Ανάμεσα στους προσκαλεσμένους,  δύο από τις σημαντικότερες ελληνίδες συγγραφείς παιδικών βιβλίων, η Αγγελική Βαρελλά και η Ηρώ Παπαμόσχου. Η εκδήλωση σηματοδοτεί την αρχή μιας εβδομάδας με πάνω από 30 εκδηλώσεις αφιερωμένες στο παιδικό βιβλίο και τις βιβλιοθήκες και με τη συμμετοχή 20 συγγραφέων παιδικών βιβλίων.
Οι εκδηλώσεις  που οργανώνονται για δωδέκατη χρονιά, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου(2 Απριλίου), απευθύνονται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και θα πραγματοποιηθούν από 3 έως 7 Απριλίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στις Βιβλιοθήκες των Λεσχών Πολιτισμού, στους Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, στη Δημοτική Πινακοθήκη και στο Δημοτικό θέατρο ΟΥΗΛ.
Συνδιοργανωτές το  Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας, η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας.  
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας έχει ως εξής:
Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο
18.30:  Έναρξη «Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας» - Χαιρετισμοί
Εκδήλωση με θέμα «Ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία με φίλους τα βιβλία»
Συντονίστρια: Σταυρούλα Μπαξεβάνου, Διευθύντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων
Εισηγήσεις
Α’  μέρος
19.00: Αγγελική Βαρελλά: «Ζώντας από κοντά την Παιδική Λογοτεχνία με όλες τις προεκτάσεις»
19.10: Ηρώ Παπαμόσχου: «Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία σήμερα»
19.20: Λίνα Μουσιώνη: « Φιλαναγνωσία ή δημιουργική ανάγνωση; Όψεις και απόψεις»
Β’ μέρος
19.30:  «Δράσεις καλλιέργειας φιλαναγνωσίας στα σχολεία μας»,  Κων/να Χατζημίχου-Καλούση, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας
19.40:«Παιχνίδι φιλαναγνωσίας»,  Ζίκος Ζήσης,  Δ΄ Τάξη, 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
19.50: «Μ΄ ένα βιβλίο ταξιδεύω, ονειρεύομαι, αλλάζω...», Μπακόλα Χριστίνα, Β΄ Τάξη, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα
20.00: «Μικρά βιβλία...έντυπα και ηλεκτρονικά», Τζιτζή Θωμαή, Γ΄ Τάξη, 44ο  Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
20.10:«Καλλιέργεια φιλαναγνωσίας μέσα από τη δημιουργία σχολικής εφημερίδας», Τσεκέ Χριστίνα, Νηπιαγωγείο Κρήνης Φαρσάλων
20.20: «Μέσα από τη φιλαναγνωσία καλλιεργώ αξίες: η φιλία», Πάππου Ευαγγελία, Ε΄ Τάξη, 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
20.30: «Η ποίηση πάει… σχολείο», Κουραμά Ελένη (Β΄τάξη), Καραγκούνη Ε., Αραμπατζή Α.(Α΄τάξη) και Παπαδάκη Α. (Β΄τάξη), 12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
20.40:  «Το σχολείο που διαβάζει…αλλάζει», Θεοδώρα Μπλάκου, ΣΤ’ Τάξη, 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10.30-12.30: Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ανασεμιώ και οι φίλοι της» με τη  συγγραφέα-εκπαιδευτικό  Εύη Γίτσα. Για μαθητές δημοτικού. Στο χώρο της βιβλιοθήκης.
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
11.00–12.00: Παρουσίαση του βιβλίου « Ουπς…ένα ροζ χταπόδι στον Ωκεανό» με τη συγγραφέα Δέσποινα Γκουτζολίκα.  13ος Παιδικός Σταθμός.
11.00-12.00: Παρουσίαση του βιβλίου «Ονειρομαζώματα μαγικά καμώματα» με τη  συγγραφέα- εκπαιδευτικό Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου. 25ος  Παιδικός Σταθμός.