Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το μεσημέρι οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και τις ΚΝΕ για την παρουσίαση του χώρου του και του αναλυτικού προγράμματος του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κοίτη του Πηνειου.
Στη συνεντευξη μίλησε ο Αχιλλέας Σίμος, μελος του Κεντρικου Συμβουλίου της ΚΝΕ και αναφέρθηκαν τα εξής:

"Βρισκόμαστε στο χώρο του φετινού Φεστιβάλ, εδώ στο γνώριμο για τους Λαρισαίους μέρος της κοίτης του Πηνειού. Ο χώρος εδώ και μία εβδομάδα καθαρίζεται, διαμορφώνεται από τα συνεργεία του Κόμματος και της ΚΝΕ αλλά και με την βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου, κατοίκων της πόλης, καθώς και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Έχει και ένα συμβολισμό τα τελευταία χρόνια η επιλογή του χώρου. Η συλλογική πάλη του λαού μας, της νεολαίας, στην οποία πρωτοστατούν το ΚΚΕ και  η ΚΝΕ, για την κάλυψη ουσιαστικών αναγκών όπως η δουλειά με δικαιώματα, η ολοκληρωμένη μόρφωση, η υγεία και η πρόνοια δεν αφήνει έξω ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η αναψυχή σε διαμορφωμένους χώρους πρασίνου ανοιχτούς στο λαό και κλειστούς στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Είναι βασικές διεκδικήσεις που σήμερα η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος τσαλαπατά, μαυρίζοντας τη ζωή του λαού και της νεολαίας. Η πάλη που διεξάγουμε λοιπόν, με τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ μπροστά, στους χώρους που ζει, μορφώνεται και δουλεύει η νεολαία είναι ασίγαστη.

Αυτός ο αγώνας που καλούμε κάθε νέο και νέα να πάρει μέρος, πάει κόντρα στον συμβιβασμό και την ηττοπάθεια του «τίποτα δεν γίνεται», κόντρα στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήνοντας ταυτόχρονα καβγά με την ΝΔ για το ποιος θα τσακίσει καλύτερα τα δικαιώματά μας και με τι τρόπο θα μας το «σερβίρει».

Αντλούμε δύναμη και πείρα, εμπνεόμαστε από την 100χρονη πορεία του Κόμματος και των 50χρονων της ΚΝΕ, γεμίζουμε αισιοδοξία για το μέλλον, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, για την συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την οικοδόμηση μια κοινωνίας σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής, στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.

Το Φεστιβάλ αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια κορυφαία πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση  σε όλη τη χώρα και στη Λάρισα, φτιάχνεται με το μεράκι  και την εθελοντική δουλειά μελών, φίλων του κόμματος και της ΚΝΕ δεν έχει χορηγούς  εταιρίες και πολυεθνικές από πίσω.
Κάτω από την γέφυρα του Αλκαζάρ:
Βρίσκεται η κεντρική πύλη του Φεστιβάλ καθώς και η δεύτερη σκηνή δραστηριοτήτων όπου  την πρώτη μέρα στις 14/9 στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα τα «Οι αναδιαρθρώσεις στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, και η θέση του ΚΚΕ», με ομιλήτρια τη Ζωή Χαχάμη μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ενώ θα διεξάγονται παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες.

Την δεύτερη μέρα στις 15/9 θα πραγματοποιηθεί παράσταση θεάτρου σκιών για τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους φίλους της ΚΝΕ, με τίτλο «Ο καραγκιόζης και ο Πατατούλης», από τον Τρικαλινό καλλιτέχνη Κοσμά Παναγιώκα. Θα ακολουθήσουν Συναυλίες από το Hip – Hop σχήμα White B X & Untreated Wolf (Λάρισα) και την ροκ μπάντα «Sideffect» (Λάρισα – Καρδίτσα).
Προχωρώντας στο χώρο υπάρχουν:
Το μαθητικό στέκι που θα λειτουργεί το διαδραστικό παιχνίδι "Escape Room", το Στέκι ΑΕΙ-ΤΕΙ που θα λειτουργεί έκθεση με θέμα τη συμβολή της ΚΝΕ διαχρονικά στο φοιτητικό κίνημα και το Εργατικό στέκι με ταμπλό που καταγράφουν ιστορικές στιγμές του εργατικού κινήματος, στο συγκεκριμένο χώρο θα παρουσιάζεται και η συλλογική εργασία «Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».
Ιδιαίτεροι χώροι:
Ο Παιδότοπος του Φεστιβάλ που θα παρουσιαστεί το διαδραστικό παραμυθόδραμα «Η μάγισσα Φιλία», επίσης μουσικοκινητικά παιχνίδια «Δείξε μου τον φίλο σου» και πειράματα φυσικής. Στη γωνιά για τους πιο μικρούς φίλους της ΚΝΕ θα παρουσιαστεί η Guernica (θεατροποιημένη δραστηριότητα ενάντια στον πόλεμο), επίσης θα ταξιδέψουμε στον κόσμο των νέων τεχνολογιών και θα παίξουμε πες – βρες με θέμα «Γιατί καίγονται τα δάση μας».
Ξεχωρίζει σε κεντρικό σημείο στο χώρο:
Η έκθεση για τα 100 χρόνια του Κόμματος και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ όπου θα εκτίθενται φωτογραφίες, ντοκουμέντα και αντικείμενα ιστορικής αξίας και εκτιμάμε ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Φεστιβάλ.
Δίπλα ακριβώς θα λειτουργεί Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με όλες τις νέες εκδόσεις.
Φτάνοντας στην κεντρική σκηνή μπορούμε να πούμε το βασικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί εδώ:
Υπάρχουν οι δύο κεντρικές εκδηλώσεις:
Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη
-    Την μεγάλη Πολιτική συγκέντρωση, στις 21:30, με Ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη
-    Στις 20:30 την συζήτηση με θέμα «ΚΚΕ το πιο νέο Κόμμα, σταθερά 100 χρόνια, δίπλα στη νέα γενιά», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Την πρώτη μέρα λοιπόν, στις 14 Σεπτέμβρη, εκτός από την πολιτική συγκέντρωση θα υπάρξει:
Χαιρετισμός από στέλεχος της ΚΝΕ -  Άνοιγμα του Φεστιβάλ, στη συνέχεια Αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσα από τη μελοποιημένη ποίηση Κομμουνιστών Ποιητών. Την μουσική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Φωτιάδης ενώ συμμετέχει μια πλειάδα καταξιωμένων μουσικών της πόλης.

Μετά την συγκέντρωση Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα... 44 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ», «Είναι ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τραγούδια από τις συνεργασίες του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο, τον Θάνο Μικρούτσικο και άλλους, με μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων ποιητών όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Άλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης καθώς και κομμάτια σπουδαίων στιχουργών όπως ο Κώστα Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου.» Το Πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής θα κλείσει με λαϊκό γλέντι από τους laτρεις.
Την δεύτερη μέρα στις  15 Σεπτέμβρη, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την κεντρική συζήτηση: 
Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Στη συνέχεια μια μοναδική παράσταση stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο με καυστική σάτιρα της επικαιρότητας και όχι μόνο. Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι με τίτλο «Τα δικά του τραγούδια καθώς και αγαπημένες επιλογές από το λαϊκό ρεπερτόριο», με τον Βαγγέλη Κορακάκη. 
Το κάλεσμα που απευθύνουμε ως  Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι να πάρουν μέρος μαζικά οι νέοι  και οι νέες  στις   συζητήσεις  για τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ  να  συμμετέχουν   σε αυτές, αφορούν το πώς θα αγωνιστεί και θα καταφέρει η νεολαία να ζήσει καλύτερες μέρες, με ολόπλευρη μόρφωση, δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, δυνατότητα να δημιουργήσει, να ψυχαγωγηθεί, να αθληθεί, να αναπτυχθεί ολόπλευρα. Παράλληλα ξεχωρίζουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αφού θα απολαύσουμε όλοι μαζί μοναδικά αφιερώματα και μεγάλες συναυλίες.
Το Φεστιβάλ μας είναι μια μεγάλη παρέμβαση στις εξελίξεις που στέλνει πολιτικό μήνυμα εναντίωσης σε αυτήν την πολιτική αλλά και ελπίδας πως δεν μας έχουν στο χέρι. Πως η νεολαία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων σηκώνει το κεφάλι, διεκδικεί το μέλλον που της αξίζει, δυναμώνοντας τους αγώνες και το ΚΚΕ παντού!
Καλούμε το λαό και την νεολαία της πόλης να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και οικονομικά το Φεστιβάλ!"