Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το 8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Θράκα» προσαρμοσμένο στις επιταγές της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος του θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο site φεστιβάλ https://thessalianpoetry.gr , στη σελίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στο facebook και στο κανάλι της Θράκας στο youtube.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 18:00 θα βρείτε στο site μια Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Λάρισας με τίτλο «Οι Ποιητές της Λάρισας».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει: την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 12:00 μια Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Καρδίτσας με τίτλο «Οι Ποιητές της Καρδίτσας». (Η προγραμματισμένη ζωντανή ποιητική βραδιά στην Καρδίτσα δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των πρόσφατων καταστροφών.)

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 12:00 θα παραδοθούν στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λάρισας εκατοντάδες βιβλία ποίησης δωρεάν, που θα τα διανείμει με τη σειρά της στους μαθητές τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοΐό ή θα ενισχύσει με αυτά τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Η εν λόγω δράση έχει τον τίτλο «Η ποίηση στα σχολεία». Την ίδια μέρα στις 18:00 θα βρείτε στο site μια Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Τρικάλων με τίτλο «Οι Ποιητές των Τρικάλων» και στις 21:00 «Σύγχρονα ελληνικά ποιήματα: Μύθοι και ελπίδες από το σπίτι» -Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Ελπίδας (Οργάνωση : Ευρωπαϊκό δίκτυο Ποιητών και Φεστιβάλ “Versopolis”).

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 12:00 θα ανέβει στο site μια Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Μαγνησίας με τίτλο «Οι Ποιητές του Βόλου»

Την ίδια ημέρα θα λάβει χώρα η μοναδική ζωντανή εκδήλωση του φεστιβάλ στον θερινό κινηματογράφο στο Μύλο του Παππά η οποία περιλαμβάνει:

19:00-20:00 Ποιητικές απαγγελίες Λαρισαίων Ποιητών

20:00 -20:45 H ποίηση σε καταφύγιο
Απολογισμός του πρώτου κύκλου του Ευρωπαϊκού Project “Το καταφύγιο του Οδυσσέα”
Παρουσίαση του δεύτερου κύκλου και των δράσεών του

20:45 -21:00 Απονομή Βραβείου Μάκη Λαχανά
Βραβευμένος ποιητής: Κώστας Λάνταβος

21:00-21:30 Βιβλιοπαρουσίαση - Θάνος Γώγος “Ντακάρ”

21:30 -22:15 Ποιητική βραδιά β΄ μέρος.

Την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου στις 18:00 βίντεο με Ποιητές των εκδόσεων Θράκα να διαβάζουν ποιήματά τους και στις

21:00 Απαγγελίες ποιημάτων μελών του κύκλου ποιητών

Το Σάββατο 03 Οκτωβρίου στις 12:00 “8- Ένα έργο, για ένα ποίημα”, εικαστικοί του σωματείου εικαστικών “8” εμπνέονται από ένα ποίημα και στις 16:00 «Η Ποίηση στα Βαλκάνια» βίντεο υποτιτλισμένο με Ποιητές από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας να διαβάζουν ποίησή τους’

Στις 20:00 βίντεο με την ποιήτρια Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου διαβάζει ποιήματα από την βραβευμένη συλλογή της (*Βραβείο Θράκα).

Στις 21:00 “Δεύτερη Νεότητα” -“Η ποίηση σε καταφύγιο”: οι ποιητές που έχουν επιλεχθεί για το δεύτερο μέρος του Ευρωπαϊκού project “Το καταφύγιο του Οδυσσέα” μιλούν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν και διαβάζουν ποιήματά τους.