Την σύμβαση για την ανακατασκευή της οδού Ηπείρου, υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.
Το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ηπείρου στην πόλη της Λάρισας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ανθίμου Γαζή και Κίρκης και είναι προϋπολογισμού 1.581.765,96 Ευρώ.
Η υπό μελέτη περιοχή αφορά έκταση εμβαδού 12.000 μ2 περίπου και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την αστική ανάπλαση της πόλης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Η μελέτη ανακατασκευής βασίζεται στην κυκλοφοριακή μελέτη, που αποτελεί συνέχεια του ΣΒΑΚ. Σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη για την οδό Ηπείρου προβλέπονται :
1.    Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού για την ανεμπόδιστη διέλευση των πεζών
2.    Η κατασκευή θέσεων στάθμευσης από την μία πλευρά της οδού.
3.    Δημιουργία διαδρομών για άτομα με προβλήματα όρασης στα πεζοδρόμια της οδών.  
Θα κατασκευαστούν επίσης :
1.    Νέο σύστημα οδοφωτισμού (ιστοί, καλωδιώσεις, φρεάτια κλπ) σε όλο το μήκος της οδού με φωτιστικά σώματα  τεχνολογίας φωτεινών διόδων (LED).
2.    Νέο σύστημα άρδευσης (σωληνώσεις, φρεάτια κλπ) σε όλο το μήκος της οδού και φύτευση νέων δέντρων, όπου απαιτείται.
3.    Υποδομή (σωληνώσεις και φρεάτια) επί της οδού για μελλοντική χρήση για διέλευση οπτικών ινών κλπ, ώστε να αποφευχθούν εκ νέου εκσκαφές της οδού σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα με τις εργασίες οδοποιίας, θα εκτελούνται από τη ΔΕΥΑΛ και εργασίες  αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης με νέας γενιάς σωλήνες πολυαιθυλενίου καθώς και εργασίες για την απορροή των ομβρίων υδάτων.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργών κ. Γιώργος Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Βάσω Μόσιαλου και από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο αν. διευθυντής κ. Θαν. Πατσιούρας και ο τοπογράφος μηχανικός κ. Γ. Σκουμής.