Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Λαρισαίων αναφέρονται τα εξής:

"Η δημοτική αρχή Καλογιάννη συνεχίζοντας απαρέγκλιτα στον ίδιο αντιλαϊκό ντορό αποδεικνύεται ιδιαίτερα «καλός μαθητής» στην εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που διέπουν τη λειτουργία των δήμων.

Τον Ιούλιο του 2020, σε καταγγελία μας είχαμε αναφερθεί στη μεθόδευση της δημοτικής αρχής για την απαξίωση της υπηρεσίας πρασίνου, βάζοντας σε αυτή την μεθόδευση από, προέδρους κοινοτήτων σε συνεργασία με εθελοντές, μέχρι ¨υιοθετήσεις¨ χώρων πρασίνου από τους ¨ενεργούς πολίτες¨ επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού (ενώ δεν έκανε τίποτα για να μη φτάσει σ΄αυτή την έλλειψη).

Σήμερα βλέπουμε να ανεβαίνει ¨επίπεδο¨ και να προχωρά σε ιδιωτικοποίηση εργασιών της υπηρεσίας πρασίνου για 3 χρόνια (2021,2022 και 2023), παγιώνοντας έτσι μια κατάσταση για 3 τουλάχιστον χρόνια, αφαιρώντας αυτό το αντικείμενο από την υπηρεσία και απαλλάσσοντας τη δημοτική αρχή από την συγκεκριμένη ευθύνη, όταν θα υπάρχουν παράπονα συμπολιτών μας (γιατί θα υπάρξουν, το έχουμε δει το έργο πολλές φορές και τότε θα φταίει ο ¨κακός εργολάβος¨).

Οι εργασίες που παραδίδονται στους ιδιώτες όπως αναφαίρετε στην προκήρυξη της σύμβασης είναι όλοι οι χώροι των χέρσων επιφανειών που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λαρισαίων και χρειάζονται αποψίλωση και απακάνθωση. Το ποσό που θα διατεθεί από τη δημοτική αρχή γι΄αυτές τις εργασίες είναι 750.000 €. 

Εδώ πρέπει να θυμίσουμε, ότι και στην προηγούμενη θητεία, της δημοτικής αρχής Καλογιάννη, έγινε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης τομέων της υπηρεσίας πρασίνου, (σε αγαστή συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που πίεζαν  τις δημοτικές αρχές με το πρόσχημα, ότι η ιδιωτικοποίηση μιας υπηρεσίας θα στοίχιζε λιγότερο) αλλά δεν προχώρησε γιατί η οικονομική μελέτη της υπηρεσίας έδειξε ότι στον ιδιώτη θα κόστιζε τα διπλάσια. Έτσι χρειάστηκαν μερικά χρόνια με μεθοδευμένη απαξίωση της υπηρεσίας, να ωριμάσει το φρούτο της ιδιωτικοποίησης.       

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους του δήμου να μην δεχθούν σε καμιά περίπτωση την παράδοση των υπηρεσιών του πρασίνου στους επιχειρηματίες, μέσω της σχεδιασμένης απαξίωσής τους.

Σήμερα χρειάζεται να συγκρουστούν μ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τη δημοτική αρχή Καλογιάννη για λογαριασμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων και να παλέψουν μαζί με το λαό της πόλης για να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου με μόνιμο προσωπικό,  να ενισχυθεί η υπηρεσία πρασίνου με τα κατάλληλα μηχανήματα και να μην παραδοθεί κανένας κοινόχρηστος χώρος, στις επιχειρηματικές ορέξεις."