Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε το ελεύθερο εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας στην πλατεία Ταχυδρομείου που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.
Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μουσείου, έκαναν λαμπάδες με φυσικά υλικά, αγαπημένα στα χρόνια της παράδοσης, που πήραν  ζωή μέσα από σύγχρονες ευφάνταστες συνθέσεις.
Στα εργαστήρια και τις δύο μέρες (Μ. Δευτέρα και Τρίτη) συμμετείχαν επίσης και οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Λαρισαίων με τους μικρούς μαθητές να κάνουν λαμπάδες και να τραγουδούν τα κάλαντα.
Με αυτόν τον τρόπο το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού προετοίμασε τους φίλους του για τη Λαμπρή με ένα εργαστήριο εκτός των τειχών του Μουσείου, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία και σε κάποιους ανθρώπους που είναι φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένοι από το χώρο του Μουσείου να γνωρίσουν τη δράση του.
Με το ελεύθερο εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας ολοκληρώθηκε ο κύκλος των πασχαλινών εκδηλώσεων του Μουσείου που περιελάμβανε  ακόμη, εβδομάδα με προγράμματα εθιμικού κύκλου για σχολικές ομάδες και οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Κουλούρες και ζυμώματα της Λαμπρής» 
Στο εργαστήρι λαμπάδας παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Τσιλιμίγκας και η Δ/ντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.