Έλλειμμα δημοκρατικής συμπεριφοράς καταλογίζουν στον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι: Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λάρισα Μπροστά», Παναγιώτης Γούλας επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών», Νίκος Γαμβρούλας επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» και Κώστας Βαϊούλης επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν». αναφέρονται τα εξής:

"Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, με προσωπική ευθύνη του δημάρχου Λαρισαίων, καταδεικνύουν το έλλειμμα δημοκρατικής συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής Καλογιάννη . 

Το δόγμα «όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εχθροί του καθεστώτος» κυριαρχεί στην αυλή του  Δημάρχου Λαρισαίων, με τη συνειδητή ανοχή προφανώς του ιδίου.

H πρωτοφανής στα χρονικά του δήμου Λαρισαίων στοχοποίηση επικεφαλής δημοτικής παράταξης και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου από έμμισθο ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Λαρισαίων, ο οποίος με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook επιτέθηκε με αήθεις χαρακτηρισμούς εναντίον της τοποθέτησης του δημοτικού συμβούλου στο ζήτημα της δανειοδότησης, αποτελεί βαρύτατο ολίσθημα που ξεπερνά κάθε όριο και κάθε ανοχή.

Σε ένα μείζον θέμα για την πόλη και το μέλλον της, όπως είναι η απόφαση για κάθε δάνειο, η αντιπολίτευση διαφοροποιήθηκε με τρόπο ξεχωριστό, όπως έκρινε κάθε παράταξη.

Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία, αυτό αποτελεί θεσμική κατάκτηση κάθε δυτικού τύπου κοινωνίας. Φαίνεται πως κάποιοι έχουν παραμείνει νοσταλγοί άλλου τύπου καθεστώτων, εκεί που η στοχοποίηση κάθε διαφορετικής άποψης αποτελούν βασικό εργαλείο εξόντωσης κάθε διαφορετικής άποψης.

Κύριε Καλογιάννη:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση. Είναι υπόλογοι μόνο απέναντι στους δημότες και στη συνείδησή τους.

Από την άλλη, φυσικά και είναι αναφαίρετο και δημοκρατικό το δικαίωμα του κάθε πολίτη-δημότη να ασκεί καλοπροαίρετη κριτική. Όμως είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό, χυδαίο και προσβλητικό να αναλαμβάνει  «ειδική αποστολή » ο έμμισθος συνεργάτης σας.

Οφείλετε να αντιληφθείτε πως δεν εκπροσωπείτε μία παρέα έμμισθων αυλικών  και «κολλητών», αλλά το σύνολο των Λαρισαίων.

Επειδή έχετε διακηρύξει πολλές φορές πως «είστε δήμαρχος όλων των Λαρισαίων», οφείλεται να επανεξετάσετε τη σχέση σας με στενούς έμμισθους συνεργάτες, οι οποίοι στο δημόσιο λόγο τους είτε επιτίθενται σε εκλεγμένους της αντιπολίτευσης βάλλοντας ευθέως την προσωπικότητά τους , είτε ως  κομματικοί εγκάθετοι συγκεκριμένου πολιτικού φορέα της χώρας, βάλλοντας μάλιστα διαρκώς ακόμη και κατά ανώτατων δημοκρατικών θεσμών .

Είναι άραγε αυτό το καθήκον τους δίπλα στο Δήμαρχο Λαρισαίων;

Γιατί κ. Καλογιάννη ανέχεστε συμπεριφορές που προκαλούν το κοινό αίσθημα;

Η στοχοποίηση όποιου δημοτικού συμβούλου δεν συντάσσεται πειθήνια με τις επιθυμίες της δημοτικής αρχής δεν έχει θέση σε μία Πόλη που έχει να επιδείξει δυναμικούς αγώνες για την υπεράσπιση της ελευθερίας της γνώμης και το δικαίωμα στην διαφορετική πολιτική προσέγγιση. Η πολυφωνία στην δημοκρατία διασφαλίζεται όταν γίνεται σεβαστή από όλους σε κάθε περίπτωση.

Δεν υπάρχει Δημοκρατία a la carte.

Εμείς οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων απαιτούμε από τον Δήμαρχο Λαρισαίων:

•    Άμεση καταδίκη αυτών των αντιδημοκρατικών συμπεριφορών.

•    Να αναλάβει πρωτοβουλίες  ώστε να αποδείξει στην πράξη πως διαφοροποιείται από τέτοιες συμπεριφορές, ειδάλλως εξάγεται το συμπέρασμα πως συντάσσεται με αυτές"