Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος για την κατάσταση που επικρατεί υγειονομικά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Κουτσοχέρο. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ζήτησε να σταματήσουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες και κυρίως εκείνων που λένε, ότι νοιαζόμαστε περισσότερο για αυτούς και όχι για εμάς. Με την παρουσία μας στο κέντρο προσφύγων, φροντίζουμε να προστατεύσουμε τόσο την υγεία των προσφύγων όσο και των υπολοίπων.

Όπως προκύπτει από τους ιατρικούς ελέγχους, η κατάσταση είναι ικανοποιητική, καθώς υπάρχει συνεχείς κάλυψη τις πρωινές ώρες από τις δημόσιες δομές υγείας και τις υπόλοιπες ώρες από εθελοντές γιατρούς και του Ιατρικού Συλλόγου καθώς και των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» . Ωστόσο ο κ. Γιαννακόπουλος στάθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία εμβολιασμού των προσφύγων ώστε να προλάβουν την εμφάνιση και μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων. Κάτω από τις συνθήκες που διαβιώνουν και ενόψει καλοκαιριού ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασε το φόβο της εμφάνισης λοιμωδών νοσημάτων. «Αν δεν γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, τότε θα μιλάμε για υγειονομικοί βόμβα» επεσήμανε ο κ. Γιαννακόπουλος που έκανε λόγο για ελλείψεις εμβολίων, φυματίωσης, ιλαρά, κλασικού κοκίτη και αιμοφιλιών.

Έκκληση για προμήθεια εμβολίων έχει γίνει και από το ΚΕΛΠΝΟ ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος που υποστήριξε ότι η πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει για στεγασμένες δομές των προσφύγων καθώς προβλέπει ότι «η παραμονή τους εδώ θα είναι μεγάλης διάρκειας».

ert.gr