Συμβολική κινητοποίηση υγειονομικών και άλλων εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην κεντρική πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που τιμάται στις 7 Απριλίου.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής δράσης στις δημόσιες δομές υγείας που εξήγγειλε η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Ελλάδας.

Γιατροί και νοσηλευτές φορώντας μάσκες και γάντια, άνοιξαν πανό έξω από το νοσοκομείο και ζήτησαν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία αντιλαμβανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία λόγω και της ιδιαίτερης κατάστασης, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και στη χώρα μας εξαιτίας του Covid 19.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκος Νίκος Νταφούλης επεσήμανε την «άμεση ανάγκη εφοδιασμού των νοσοκομείων με ατομικά μέτρα προστασίας και ζήτησε να στελεχωθούν άμεσα και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας με μόνιμο προσωπικό, δίνοντας προτεραιότητα στα ΤΕΠ, τις ΜΕΘ και τις κλινικές που έχουν διαμορφωθεί για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορονοϊού».

Επίσης οι εκπρόσωποι γιατρών στις τοποθετήσεις τους ζήτησαν «να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ και να προστεθούν και νέες καθώς η χώρα έχει ανάγκη από 3.500 κλίνες ΜΕΘ». Ακόμη εξέφρασαν «την ανάγκη επίταξης του συνόλου της ποσότητας των αντιδραστηρίων του ιδιωτικού τομέα και να εξασφαλιστεί ότι το τεστ για τον κορονοϊό θα διενεργείται δωρεάν ενώ ζήτησαν τα τεστ να γίνονται σε όλους τους υγειονομικούς».

Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και συλλόγων που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και την μάχη που δίνεται καθημερινά στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Στην κινητοποίηση, που έγινε με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας και την τήρηση της απόστασης μεταξύ των συγκεντρωμένων, διακριτική ήταν και η παρουσία της αστυνομίας.

ert.gr