Από τις 27 Φεβρουαρίου λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων στους Δήμους της χώρας.

Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μη χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά και να προκύπτει αυτόματα η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

Δηλαδή, δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού από τον πολίτη προκειμένου να γίνεται η διόρθωση. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για το taxisnet. 

Η πρόσβαση στην εφαρμογή πραγματοποιείται μέσω των sites: του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης https://mindigital.gr/, του Υπουργείου Εσωτερικών ypes.gr, της ΓΓΠΣΔΔ gsis.gr και της ΚΕΔΕ kedke.gr. ή απευθείας στην ιστοσελίδα https://tetragonika.govapp.gr.

Επισημαίνεται, ότι ο Δήμος Λαρισαίων δε θα δέχεται αιτήσεις διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων από τις 03/03/2020 και εφεξής, ενώ οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν έως και τις 28/02/2020 δεν απαιτείται να επαναυποβληθούν ηλεκτρονικά.