«Γροθιά στο στομάχι» των ιδιοκτητών ακινήτων επιφέρει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών.  Από το 2018 η Εφορία δεν θα αναγνωρίζει φτηνές περιοχές, όπου τα ακίνητα κόστιζαν 550, 600 ακόμη και 700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Τα φτηνά ακίνητα θα γίνουν ακριβότερα για την εφορία, οι φόροι που συνοδεύουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων – αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές – θα τραβήξουν την ανηφόρα, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν φουσκωμένο ΕΝΦΙΑ.
Όπως σημειώνουν σε δημοσίευμά τους τα ΝΕΑ η Λάρισα αλλά και τα Τρίκαλα, σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας, συγκαταλέγονται στις περιοχές όπου οι κατώτερες τιμές ζώνης βρίσκονται σήμερα στα 600 - 700 ευρώ το τετραγωνικό.

Επομένως αναμένεται να προκύψουν αυξήσεις ακόμη και πάνω από 20% ή και 30% για να προσεγγίσουν τις τιμές που γίνονται σήμερα οι αγοραπωλησίες νεόδμητων κατοικιών, έστω και αν αυτές είναι λιγοστές.
Οι ανατροπές στις αντικειμενικές θα προκαλέσουν ντόμινο αυξήσεων σε τουλάχιστον 20 φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα. Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών θα φέρει αυξήσεις στους φόρους μεταβίβασης, στις γονικές παροχές, τις δωρεές, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, τα τεκμήρια για τις κατοικίες.