Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO Ν. Λάρισας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Δήμο Λαρισαίων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας , την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την Διοίκηση της 5ηςΥΠΕ, την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, τον ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟ, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Γυμναστηρίων Λάρισας (Σ.Ι.ΓΥ.ΛΑ) , τον Ηρακλή Χάλκης BCκαι τον σύλλογο "Νίκαια 2012", αγώνα δρόμου 7.000μ ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ (14 ετών και άνω) και αγώνα δρόμου 800μ ΠΑΙΔΙΩΝ ( 11-13 ετών) και ΑΜΕΑ (ανεξαρτήτου ηλικίας).
Σκοπός του αγώνα είναι  η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα των Χρόνιων Παθήσεων, με το σύνθημα "Ολοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα".
Επίσης, η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτισμού 2018, με σκοπό την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του ιστορικού κέντρου της Λάρισας καθώς η εκκίνηση και ο τερματισμός των δρομέων θα είναι το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ (οδός Βενιζέλου).
Οι οργανωτές εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, προσβλέπουν κυρίως σε ανεξάρτητους δρομείς, ή περιπατητές, καθώς και σε αθλούμενους άλλων αθλημάτων,, μέλη κοινωνικών ομάδων.
Η Διαδρομή  και η ώρα εκκίνησης  των 7.000μ  για τους Άνδρες και τις Γυναίκες   είναι:  Ώρα εκκίνησης  10.00π.μ. μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και στη συνέχεια από την Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου,Λαγού,Κρανώνος,Σκίπης, Αθηνάς,Βενιζέλου, Τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο.
Για τα Παιδιά ηλικίας  11-13 ετών η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.05π.μ., μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο θα συνεχίσουν στην γέφυρα του Πηνειού με αναστροφή στην πιάτσα ταξί , στη συνέχεια πάλι στη Γέφυρα του Πηνειού, Βενιζέλου και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο.
Την ίδια διαδρομή των 800μ  με τα Παιδιά θα ακολουθήσουν και τα ΑΜΕΑ  με διαφορετική ώρα εκκίνησης  09.30.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018  μέχρι Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Αγώνα καθώς και την Προκήρυξη και την  Αίτηση Συμμετοχής, μπορείτε να  βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Segas-thessalias.gr).