Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές και οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά τα αλλεπάλληλα νέα κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14» που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους και τεστ για κορωνοϊό.

Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από τις ιχνηλατήσεις για το πώς προέκυψαν τα νέα κρούσματα στη Λάρισα, όλα δείχνουν πως η μετάδοση του κορωνοϊού σημειώθηκε στην κηδεία 50χρονου Ρομα, θύμα του ιού, στην οποία συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου.

Το αποτέλεσμα ήταν την περασμένη Τρίτη 5 Μαΐου πολλοί Ρομά να συγκεντρωθούν στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας για την κηδεία του 50χρονου, χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά και χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ο συνωστισμός ο μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού

Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα τους ειδικούς πως η μετάδοση του ιού και στη συνέχεια ο εντοπισμός μαζικών κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά προήλθε εξαιτίας του συνωστισμού.

Κάτι που επιβεβαιώνει λοιμωξιολόγους, επιστήμονες και κυβέρνηση, οι οποίοι συνεχώς απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν το συνωστισμό.

iefimerida.gr