Πρώτη ημέρα λειτουργίας για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, με τους επιχειρηματίες και το καταναλωτικό κοινό, έστω και διστακτικά, να αναζητούν τα «βήματά» τους στη νέα κανονικότητα.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων και πελάτες φαίνεται να συμφωνούν σε αυτό που καθορίζει η νέα συνθήκη, από τη σκιά της πανδημίας: στην τήρηση των μέτρων που ορίζουν μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα.

Στη νέα πραγματικότητα μέσα στα καταστήματα «πρωταγωνιστές» είναι οι μάσκες, τα αντισηπτικά και τα γάντια, ενώ τα περισσότερα προϊόντα/εμπορεύματα ψεκάζονται και απολυμαίνονται με ατμοκαθαριστές και σίδερα ατμού.

Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώθηκε λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό μπήκαν οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου και στη Λάρισα, οι οποίες από σήμερα άνοιξαν τις πόρτες τους στους καταναλωτές.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας «η πρώτη διαπίστωση αναφορικά με τις διαθέσεις των καταναλωτών είναι ότι υπάρχει ένα "μούδιασμα'', μια διστακτικότητα και μια ανασφάλεια των καταναλωτών», εκτιμώντας βέβαια ότι «αυτά τα φαινόμενα με την πάροδο του χρόνου σιγά-σιγά θα εκλείψουν».

Μιλώντας για τα μέτρα προστασίας που απαραιτήτως εφαρμόζονται στα καταστήματα, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «ιδιοκτήτες και προσωπικό των καταστημάτων έχουν λάβει όλα τα μέτρα για να εξυπηρετούν τους πελάτες στους κλειστούς χώρους», ενώ αναφορικά με τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων ένδυσης είπε ότι τα καταστήματα ρουχισμού έχουν προμηθευτεί και χρησιμοποιούν τα ειδικά μηχανήματα για την απολύμανση των ρούχων που αγοράζουν οι πελάτες, «ώστε να διασφαλίζεται η προστασία από τον κορονοϊό».

(AΠΕ-ΜΠΕ)