Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τους διοικητές των Νοσοκομείων, σε μια άνιση μάχη με τον χρόνο, αλλά και έναν ιό, που -προς το παρόν- μοιάζει ανίκητος.

Παρά τους δεκάδες καθημερινούς θανάτους, αλλά και τα εξιτήρια ασθενών που θεραπεύονται, τόσο οι απλές κλίνες νοσηλείας κορονοϊού όσο και οι ΜΕΘ, γεμίζουν ασφυκτικά στις εφημερίες και κάθε 24ωρο που περνάει.

Στους 438 έχουν φτάσει πλέον οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, 3.450 ασθενείς νοσηλεύονταν σε όλη τη χώρα την Κυριακή (15/11) και σε όλες τις βαθμίδες νοσηλείας, ενώ χθες Δευτέρα (16/11) αυξήθηκαν σε 3.650.

Από αυτούς, οι ασθενείς σε ΜΕΘ έφτασαν από 440, σε 459 τη Δευτέρα, ενώ οι διασωληνωμένοι από 422, στους 438.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας οι διαθέσιμες κλίνες Covid είναι 463.

Στο επίκεντρο του προβλήματος βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Κατερίνη, η Κοζάνη, αλλά και η Αττική, στην οποία - σύμφωνα με τους γιατρούς του ΕΣΥ - τις τελευταίες τρεις ημέρες αυξάνονται δραματικά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Τα ημερήσια κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής χθες ήταν 492.

Λάρισα: Αναζητούν χώρους για να αναπτύξουν ΜΕΘ

Έκκληση κάνουν οι γιατροί στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, - το Γενικό Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό - για επιπλέον αναπνευστήρες.

Πληρότητα εμφανίζουν και οι 34 κλίνες ΜΕΘ, όπως λένε, ενώ οι ασθενείς με κορονοϊό που χρειάζονται εντατική, διακομίζονται από τα νοσοκομεία της πόλης, σε ΜΕΘ άλλων νομών, και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα και τη Λαμία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι διοίκηση βρίσκεται σε αναζήτηση κατάλληλου χώρου για να αναπτύξει νέες κλίνες ΜΕΘ με φορητούς αναπνευστήρες.

Mε πληροφορίες από iatropedia.gr